Kubíčka vyměnili do Edmontonu, zahraje si restartovanou WHL?

Foto: Martin Voltr

Prozatím sice hraje českou extraligu za Motor, ale jakmile se Šimon Kubíček vrátí za moře, vyrazí do nové destinace. Talentovaný zadák byl totiž v rámci kanadské WHL vyměněn do Edmontonu.

Minulé dvě sezony strávil Kubíček v týmu Seattle Thunderbirds, kde zanechal velmi dobrou stopu. Ve 113 zápasech Western Hockey League nasbíral 55 bodů (16+39), ani to mu však nestačilo k pozici na draftu NHL.

Letos začal v Litoměřicích a po svém druhém šampionátu dvacítek mohl jenom čekat, jak se vyvine situace okolo zámořských soutěží.

I když... „čekat“ není to správné slovo. Stejně jako Pavel Novák se v Českých Budějovicích připojil k extraligovému mužstvu a od kouče Václava Prospala zatím dostává velkou důvěru: S průměrným ice timem těsně přes 20 minut je jasně nejvytěžovanějším juniorem soutěže!

Mezitím se však dozvěděl o své výměně. Seattle ho vytrejdoval s Edmonton Oil Kings za běloruského útočníka Vladimira Alistrova, jenž v současné době hraje Kontinentální ligu za Dinamo Minsk.

„Nebylo pro mě snadné oznámit to Šimonovi. Moc se mu u nás líbilo a jsme rádi, že jsme ho měli v týmu. Ve zkrácené sezoně, kterou máme před sebou, ale chceme dát větší prostor mladým hráčům. Šimon by jim ‚vzal‘ hodně minut,“ vysvětlil generální manažer Seattlu pro web sports.mynorthwest.com.

„Šimon je elitním obráncem-pravákem, který má spoustu zkušeností jak ve WHL, tak v mezinárodním hokeji. Pomůže nám nejen s rozvojem mladších hráčů, ale také s podporou ofenzivy,“ uvedl naproti tomu generální manažer Edmontonu Kirt Hill.

Urostlý bek by se tak mohl vrátit do města, ve kterém nedávno absolvoval s českou reprezentací mistrovství světa. A vrátit by se tam mohl tím spíš, že právě v provincii Alberta se WHL rozběhne „už“ 26. února.

Pětice klubů z provincie totiž díky povolení místních úřadů dostala zelenou k vytouženému začátku sezony. Edmonton, Red Deer, Lethbridge, Medicine Hat a Calgary budou hrát v Centrální divizi výhradně mezi sebou, čeká je základní část o 24 kolech.

Restart je ale podmíněn přísnými hygienickými opatřeními, která už velmi důvěrně známe právě z mistrovství dvacítek.

Tedy: 30. ledna nastoupili hráči i trenéři do domácí karantény. 6. února se přesunou do klubů, kde je čeká další karanténa. Trénovat začnou nejdříve 12. února.

Po celou dobu budou procházet každodenním testováním na covid-19, které se týká i „billet“ rodin, u nichž hráči bydlí. Pokud se u kteréhokoli hokejisty či člena realizačního týmu objeví pozitivní výsledek, na dlouhé dva týdny to zmrazí chod celého mužstva. Obligatorní roušky budou moci hokejisté sundat pouze při trénincích a zápasech, trenéři ani tehdy ne. A diváci se na utkání pochopitelně nedostanou.

Zbývající tři divize Western Hockey League na povolení stále čekají.

Šimon Kubíček od 15. ledna v sestavě Motoru ještě nechyběl, do uvedeného protokolu WHL se tedy ve stanoveném datu nezapojil. Je pravda, že díky parádnímu prostoru v elitní soutěži dospělých nemá důvod utíkat.

Na druhou stranu – Budějovice už s velkou pravděpodobností čeká jen třináct kol základní části a potom jim sezona skončí, na postupovou pozici totiž ztrácejí sedmnáct bodů. Zato v Kanadě by mohl český zadák hrát až do jara a nový tým by na jeho výkonech z velké části stál.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz