Mladé hokejistky slaví potřetí. O zlato se znovu poperou s Maďarskem

Foto: Facebook European U16 Women's Ice Hockey Cup

České hokejistky do 16 let hladce prošly základní skupinou Evropského poháru v Budapešti a opět po roce se poperou o zlato! Ve třetím utkání porazily Německo 6:2, ve finále je opět čeká domácí Maďarsko.

Jeden zásadní fakt se nicméně oproti minulému ročníku změnil: Zatímco loni se Češky utkaly o vstupenky do finále až ve třetím zápase skupiny, kdy po nervydrásající koncovce přetlačily Švýcarsko v nájezdech, letos už měly bitvu o zlato díky souběhu výsledků jistou po čtvrtku.

Proti Německu i tak neponechaly nic náhodě. Střelecká převaha 31:8 hovoří za vše; v souhrnném účtu základní skupiny přestřílely Češky své sokyně poměrem 100:37!

První puk dopravila do německé sítě v 11. minutě Tereza Gildainová, která parádně přebruslila soupeřku a v úniku uspěla bekhendovým zakončením. Po přestávce ukázala Madlen Chladová inspiraci hvězdnou Danielou Pejšovou a její buldočí průnik do mezikruží završila dorážkou Kateřina Nogová.

Gildainová navíc ve hře čtyři na čtyři vymyslela gól pro Magdalénu Felcmanovou, a to i přes dvojnásobné podčíslení.

Nejdivočejší pak byla třetí třetina, která nabídla za patnáct minut pět branek. Český náskok zvýšily proti střídající gólmance Adéla Pánková a Johanna Tischler, nicméně Kateřina Fialová se vinou tref Wintgenové a Seyrerové čistého konta nedočkala.

Mezi obě branky vměstnala šestou radost českého týmu Ellen Jarabková – mladičká obránkyně ročníku 2009 slavila první reprezentační gól v kariéře. Nejlepší hráčkou zápasu byla vyhlášena obránkyně Tischler.

Vítězstvím 6:2 potvrdila ženská šestnáctka prvenství v základní skupině a teď už se těší na finále! Po roce znovu vyzve domácí Maďarsko, které loni v bitvě o zlato porazila 4:0.

Finále startuje v Budapešti úderem nedělní 19. hodiny.

Záznam utkání

ČESKO – NĚMECKO 6:2 (1:0, 2:0, 3:2)

Branky a nahrávky: 11. Gildainová (Pánková), 17. Nogová (Chladová, Felcmanová), 28. Felcmanová (Gildainová), 32. Pánková (Gildainová), 36. Tischler (Luxemburková), 43. Jarabková (Nogová, Tischler) – 41. Wintgenová (Thumeová), 44. Seyrerová (Georgiová).
Rozhodčí: Gottlibetová – Bereczki, Holzerová.
Vyloučení: 2:5.
Bez využití.
Střely na branku: 31:8 (8:2, 16:2, 7:4).
Diváci: 71.
Nejlepší hráčky: Johanna Tischler – Theresa Zielinskiová.
Česko: Fialová – Fromová, Stýblová, Paroubková, Tischler, Chladová, Jarabková, Panešová – Jebousková, Pěnčíková, Šindelářová – Gildainová, Luxemburková, Pánková – Felcmanová, Nogová, Šťástková – Mazancová, Palíšková. Trenér: Lucák.
Německo: Gappelová (31. Lutzová) – Leeová, Mannsová, Georgiová, Thumeová, Birkaová, Müller Maldonadová – Seyrerová, Stephainskiová, Zielinskiová – Heineová, Poindlová, Wintgenová – Mayrová, Spagertová, Weichenhainová – Bergmannová, Plaumannová. Trenérka: Buschová.

Závěrečný den Evropského poháru

Neděle 23. dubna:
10:30 zápas o 7. místo Německo – Rakousko
13:20 zápas o 5. místo Norsko – Slovensko
16:10 zápas o 3. místo Francie – Švýcarsko
19:00 finále Česko – Maďarsko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz