Osmnáctka jede na nabitý turnaj do Alp, vyzve i Američany

Foto: Jan Beneš, Český hokej

30. října 2021, 15:16

Martin Voltr

Reprezentace do 18 let pokračuje v nabitém kalendáři, i její další akce bude stát za to. Ve švýcarském Monthey sehraje turnaj pěti zemí, kde kromě domácího týmu narazí také na Švédy, Finy a Američany.

Hokejistům ročníku 2004 tak už bude v letošním ročníku chybět pouze konfrontace s Kanadou, neboť vedle Hlinka Gretzky Cupu absolvovali také domácí trojboj proti Rusům. Na Finy mají z domácího vrcholu – a vlastně i z minulého MS – pifku, neboť právě porážka ve vzájemném duelu byla pro Čechy vždy základem turnajového neúspěchu.

Úplně největší očekávání teď ale vzbuzuje soupeř ze Spojených států, který od listopadu už posílá na turnaje pěti zemí elitní mužstvo z národního rozvojového programu.

Z kostry českého výběru v nominaci nechybí brankář Jan Špunar, bek Matěj Prčík nebo minulý kapitán Dominik Rymon, znovu se připojí elitní krajánci jako Aleš Čech a mladíčci Dominik Petr a Adam Jecho. Naopak až během podzimu oslovili trenéry Matěj Kozlík, Adam Dvořák či Dominik Pavlata.

Dva z povolaných mladíků ještě nemají na kontě ani jeden reprezentační start: Pardubický obránce Tomáš Hebek a útočník pražské Slavie Lukáš Strnad.

Osmnáctka má sraz naplánovaný na neděli 7. listopadu na zimním stadionu v Chebu, téměř celé úterý pak stráví cestou do švýcarského města Monthey, které leží až u hranic s Francií. Český tým zahájí svou cestu turnajem jako poslední, mezi čtvrtkem a nedělí tak absolvuje čtyři duely v řadě – postupně se Švédskem, USA, Finskem a Švýcarskem.

Foto: Jan Beneš, Český hokej

Nominace české osmnáctky

Brankáři:
Štěpán Vopravil (Liberec), Jan Špunar (Olomouc).

Obránci:
Šimon Němec (Mladá Boleslav), František Němec (Kometa Brno), Matěj Prčík, Denis Puchala (oba Vítkovice), Filip Krajčík (Karlovy Vary), Tomáš Hebek (Pardubice), Aleš Čech (Oulu, Finsko).

Útočníci:
Matěj Kozlík (Třinec), Lukáš Strnad (Slavia Praha), Adam Dvořák, Marek Soukup (oba Plzeň), Ondřej Becher (Havířov), Eduard Šalé (Kometa Brno), Dominik Rymon, Robin Sapoušek (oba Karlovy Vary), František Formánek, Dominik Pavlata (oba Pardubice), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Adam Jecho (Tappara Tampere, Finsko).

Náhradníci:

Brankáři: Michael Schnattinger (Kometa Brno), Štěpán Maleček (České Budějovice). Obránci: Jakub Koudelka (Pardubice), Adam Burian (Zlín), Jakub Hrdlička (Slavia Praha), František David (Sparta Praha), Antonín Kareš (Třinec). Útočníci: Lukáš Plos (Liberec), Jonáš Jungwirth (Jihlava), Vojtěch Polák (Mladá Boleslav), Samuel Šmajda (Karlovy Vary), Michal Tomeček (Zlín), Lukáš Kalný, David Senčák (oba Sparta Praha), Jan Gaspar (Södertälje, Švédsko), Matěj Přibyl (Lidingö, Švédsko), Tadeáš Tůma (TUTO Turku, Finsko).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Radim Skuhrovec a Darek Stránský
Trenér brankářů: Martin Falter
Video trenér: Michal Rejzek
Lékař: MUDr. Josef Tihlařík
Fyzioterapeut: Robert Charvát
Kustod: Martin Pečinka

Program turnaje v Monthey

Středa 10. listopadu:
14:00 USA – Švédsko
20:00 Švýcarsko – Finsko

Čtvrtek 11. listopadu:
14:00 Švédsko – Česko
20:00 USA – Švýcarsko

Pátek 12. listopadu:
14:00 Švédsko – Finsko
20:00 Česko – USA

Sobota 13. listopadu:
14:00 Finsko – Česko
20:00 Švýcarsko – Švédsko

Neděle 14. listopadu:
10:00 Finsko – USA
16:00 Česko – Švýcarsko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz