Poslední díl přípravy! Osmnáctka bude před MS ladit ve Varech

Foto: Jakub Homoľa, hockeyslovakia.sk

10. dubna 2022, 10:51

Martin Voltr

Česká reprezentace do 18 let má před sebou čtvrtý a poslední přípravný kemp před odjezdem na mistrovství světa. Jedenáct dnů bude trénovat v Karlových Varech, kde sehraje i duely s Finskem a Lotyšskem.

Čeští mladíci dosud absolvovali trojici pětidenních kempů ve Zlíně, které si ve druhém týdnu okořenili dvěma zápasy v Piešťanech proti Slovákům a ve třetím týdnu pak modelovým utkáním mezi sebou a zápasem s juniorkou místních Beranů.

Hráči se teprve scházeli, do bitev na Slovensku jim navíc zasáhla až nevídaná řada zranění, i proto týmu chybělo do ideálního herního projevu opravdu hodně. Teď už bude mít reprezentace prostor na intenzivní práci, která vyvrcholí v sobotu 23. dubna vstupem do světového šampionátu v Německu.

V přípravě osmnáctky skončilo trio hráčů – útočníci Tomáš Vlček, Matěj Přibyl a Sebastian Redlich. Novými přírůstky jsou brankář Ondřej Bizoň, obránci Šimon Němec, Aleš Čech a Tomáš Hamara a forvardi Šimon Slavíček a Matyáš Šapovaliv. Poslední dva jmenovaní tedy dostali zelenou ze zámořských klubů.

Aktuální nominaci tvoří čtyři gólmani, 11 zadáků a 16 útočníků. Sedm hráčů působí ve Finsku nebo Švédsku, zbylých 22 v českých klubech.

Svěřenci Jakuba Petra se sejdou v karlovarské KV Areně v pondělí 11. dubna, první týden budou jenom trénovat. Až na Velikonoční pondělí 18. dubna nastoupí do prvního přípravného utkání s Finskem (15:30) a o dva dny později vyzvou Lotyšsko (14:00).

Celý program, tedy tréninky i zápasy, absolvují v malé hale, neboť velká je už několik týdnů vyhrazená provozu uprchlického centra.

Ve čtvrtek se osmnáctka vydá autobusem přímo do Landshutu, kde odehraje základní skupinu mistrovství světa a v nejlepším možném případě i bitvy o medaile.

Nominace české osmnáctky

Brankáři (4):
Jan Špunar (Olomouc), Michael Schnattinger (Kometa Brno), Štěpán Vopravil (Liberec), Ondřej Bizoň (Ilves Tampere, Finsko).

Obránci (11):
Matěj Prčík, Denis Puchala (oba Vítkovice), Matěj Vovsík (Jihlava), Tomáš Hebek (Pardubice), František Němec (Kometa Brno), Filip Krajčík (Karlovy Vary), Jakub Dvořák (Liberec), Šimon Němec (Mladá Boleslav), Tadeáš Tůma (TUTO Turku, Finsko), Aleš Čech (Oulu, Finsko), Tomáš Hamara (Tappara Tampere, Finsko).

Útočníci (16):
Ondřej Becher (Havířov), Matyáš Melovský (Vítkovice), Eduard Šalé (Kometa Brno), Jiří Kulich, Robin Sapoušek, Dominik Rymon, Samuel Šmajda (všichni Karlovy Vary), Lukáš Plos (Liberec), Adam Dvořák, Marek Soukup (oba Plzeň), Vojtěch Polák (Mladá Boleslav), Adam Bareš (Lahti, Finsko), Dominik Petr (Rauma, Finsko), Jan Gaspar (Södertälje, Švédsko), Šimon Slavíček (Flint, OHL), Matyáš Šapovaliv (Saginaw, OHL).

Realizační tým:

Manažer: Petr Studnička
Hlavní trenér: Jakub Petr
Asistenti trenéra: Radim Skuhrovec a Darek Stránský
Kondiční trenér: Tomáš Krámský
Trenér brankářů: Martin Falter
Video trenér: Michal Rejzek / Benjamin Sequens
Lékař: MUDr. Josef Tihlařík a MUDr. Miroslav Budoš
Fyzioterapeut: Robert Charvát
Kustodi: Martin Pečinka a Jan Vejvoda

Program zápasů v Karlových Varech

Pondělí 18. dubna:
15:30 Česko – Finsko

Středa 20. dubna:
14:00 Česko – Lotyšsko

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz