Slafkovský nebo i Power… TOP 5 hráčů, kteří na MSJ chybí

Owen Power na MS 2021 v Lotyšsku. | Foto: Markéta Křížová

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Odložení mistrovství světa juniorů na srpen si mimo jiné vybralo svou daň na účasti hráčů. Ne, šampionát se rozhodně nestal „béčkovým“ turnajem, pořád je na něm k vidění spoustu zajímavých jmen. Několik supertalentů ale v Edmontonu přesto chybí.

Owen Power, Kanada

Než bylo původní mistrovství světa kvůli covidu zrušeno, stihl Owen Power nasbírat tři branky a dvě asistence ve dvou utkáních a vedl bodování obránců. Účastník olympijských her a mistr světa z Lotyšska už ale tentokrát v Edmontonu své umění nepředvádí, jelikož se chystá na nadcházející sezonu v NHL.

Shane Wright, Kanada

Záři reflektorů by v kanadském dresu určitě přitahoval i Shane Wright, jenž byl jedním z horkých kandidátů na pozici draftové jedničky. Nakonec šel až čtvrtý, což ale nic nemění na tom, by díky jeho přítomnosti byl kanadský výběr ještě silnější. Stejně jako Power už se ale chce soustředit a připravovat na tréninkový kemp Seattlu.

Lucas Raymond, Švédsko

Čtyřka draftu 2020 v uplynulé sezoně nevynechala ani jeden zápas v základní části NHL a v dresu Detroitu nasbírala v 82 zápasech celkem 57 bodů! Na turnaji by tak Raymond patřil mezi nejužší výběr hvězd. Švédové měli o jeho služby sice velký zájem, s jeho účastí ale nesouhlasilo vedení Red Wings, a tak talent třetí šampionát kategorie U20 do svého životopisu nepřidal.

Juraj Slafkovský, Slovensko

Zatímco pro Kanadu nebo USA nejsou vzhledem k hloubce hráčské základny chybějící hvězdy až takový problém, pro Slováky je absence Juraje Slafkovského klíčová. Jednička posledního draftu byla v nominaci na původní termín šampionátu, načež předváděla brilantní výkony na olympijských hrách i mistrovství dospělých. Na setkání nejlepších světových mladíků ale nyní chyběl, a i kvůli tomu Slováci selhali. Doma mezitím Slafkovský převzal trofej pro hokejistu sezony.

Jake Sanderson, USA

Příprava na nový ročník nejslavnější soutěže světa je důvodem absence i u amerického obránce Jake Sandersona. Celkově pátý hráč draftu 2020 už si na juniorském mistrovství jednou zahrál a s USA stihl i jedno střetnutí v původním termínu tohoto turnaje, na ten náhradní už ovšem neodcestoval. Na začátku sezony by měl totiž po dvou letech v NCAA konečně figurovat na soupisce Ottawy a své úsilí chce směřovat právě k tomuto bodu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz