Statistiky po Kanadě: Suchánek v ohni, Hamara v plusu a debut Němců

Foto: Martin Voltr

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Podobně jako v prosinci čeští junioři s Kanadou prohráli, a to i přes kvalitní začátek. Co zajímavého z pohledu statistik nabídl duel českých mladíků proti zámořskému gigantovi?

Suchánek v ohni. Že se mezi tyče postaví Tomáš Suchánek, moc fanoušků asi nečekalo, ale při dvou duelech v řadě to byl svým způsobem logický krok. Gólman Tri-City Americans předváděl proti Kanadě neskutečné zákroky a občas přiváděl javorové listy v údiv. Nakonec si z 57 střel připsal 52 zákroků, a z duelu tak tenhle přerovský odchovanec a debutant na MSJ odešel s 91% úspěšností. Jeho výkon ocenily velkým potleskem i tribuny v Rogers Place.

Dvě střídání Chmelaře. Pouze minutu a 34 sekund odehrál proti Kanadě útočník Jaroslav Chmelař, než se nechal poměrně zbytečně vydráždit k oplácení, ze kterého vyplynulo vyloučení na pět minut a do konce zápasu. A otázkou je, co na jeho faul řekne disciplinární komise turnaje. Ale horší je, že i tak asi Chmelař už nenastoupí...

První gól v oslabení. Přesilovkový gól už na turnaji celek Radima Rulíka vstřelil, nyní česká parta poprvé na šampionátu udeřila v oslabení. Skvělou práci odvedlo pro svůj tým duo Jakub KosMartin Ryšavý, které dokázalo přehrát tři Kanaďany –⁠ Zellwegera, Stankovana i Bedarda –⁠ a udeřit v početní nevýhodě. A navíc si toho (téměř) nikdo nevšiml...

Hamara v plusu. Kvůli absenci Stanislava Svozila jeden z mladíčků defenzívy Tomáš Hamara povýšil do druhého páru k Davidu Špačkovi. S časem na ledě 23 minut a 55 sekund se stal prospekt Ottawy nejvytíženějším Čechem. O to cennější tak je, že jako jediný z českých juniorů, zakončil zápas s bilancí +1. A to se proti javorovým listům rozhodně cení. Navíc třeba takový Connor Bedard už ví, kterak chutná Hamarova rukavice.

Šetření opor? Už před zápasem se Radim Rulík nechal slyšet, že bude chtít síly v duelu proti Kanadě víc rozložit. A tak se také skutečně stalo, přes 20 minut si zahráli pouze Tomáš Hamara a David Špaček. Ani Jan Myšák, ani David Jiříček, ani Jiří Kulich tentokráte nedostali kolem 25 minut, jako proti Finům. Došlo i vzhledem ke skóre na šetření klíčových hráčů?

Debuty na MSJ. Kromě Tomáše Suchánka se své premiéry na MSJ dočkali i obránci Štěpán Němec a František Němec. První jmenovaný strávil na ledě takřka 15 minut, druhý zase z pozice sedmého beka odehrál necelých sedm minut. V prvním utkání nastoupil na skromných sedm sekund forvard Petr Hauser, který tak v podstatě také debutoval na MSJ. Proti Kanadě si výrazněji zahrál hlavně po vyloučení Chmelaře, jeho ice time se zastavil na 12 minutách a devíti sekundách.

Duo Kanaďanů na +4. Defenzivnímu páru javorových listů ve složení Ronan Seeley – Jack Thompson se duel proti české dvacítce povedl na výbornou. Nakonec z něj oba odešli z bilancí 0+2 a +4, ostatně se tak není čemu divit, že právě Seeley byl vyhlášen nejlepším hráčem celého utkání.

Faktor Johnson. Lakrosový gól, Granlundovka, Michigan, Zorro trik. Pojmenujte počin Kenta Johsona jak jen chcete, nicméně i jakýkoliv český fanoušek musí skutečně ocenit to, co předvedl v duelu proti Čechům Kent Johnson. Prospekt Columbusu byl v zápase vidět, a nakonec si jako jediný Kanaďan připsal kromě gólu i nahrávku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz