Na Štěpána rozhodl Štěpán. Jeden z nejlepších zápasů kariéry, září Fryšara

Foto: hokej.zlin.cz

27. prosince 2019, 8:26

Matěj Vybíral

První kolo po Vánocích se hraje tradičně na svátek svatého Štěpána. A zápas Zlína v Plzni přinesl nejvíce radosti Štěpánu Fryšarovi. Jednadvacetiletý útočník prožil první dvougólový extraligový zápas v kariéře a dotáhl Berany k překvapivému vítězství na západě Čech výsledkem 4:2. „Nevím, jestli nejpovedenější zápas v životě, ale rozhodně je to jeden z nejlepších.“

Zlín na ledě Škodovky ani jednou neprohrával. Do vedení šel překvapivě v oslabení: „První trefa nás pořádně nabudila. Věděli jsme, že Plzeň má výborné přesilovky, ale my při té jejich první skórovali,“ říká Fryšara.

Západočeši sice dvakrát v přesilovce srovnali, ve třetí třetině ovšem úřadoval mladý centr třetí formace. Trefil se hned dvakrát. „Dufíno mi to dal před branku a já tam puk dotlačil, ani nevím jak. Potom mi připravil i čtvrtý gól. Přihrál mi a já prostřelil brankáře mezi betony.“ Zlín vedení 4:2 udržel až do závěrečné sirény.

Štěpán Fryšara tak přisoudil Beranům důležitou výhru na svůj svátek: „Ani jsem si to nejdřív neuvědomil,“ usmívá se. „Popravdě jsem nečekal, že mi to po Vánocích takhle půjde a že se trefím. Nakonec se to povedlo dvakrát a máme tři body!“

Zlín měl k dispozici pouze jedenáct útočníků. Chyběli Jakub Herman, Bedřich Köhler a distancovaný Valentin Claireaux. „Ale díky tomu jsme se semknuli. Řekli jsme si, že musíme zabojovat a dát do zápasu vše,“ vysvětluje rodák z Valašského Meziříčí.

Sestřih utkání Plzeň – Zlín

Berani natáhli šňůru výher na tři zápasy a v tabulce jsou na deváté pozici. „Teď se díváme jenom nahoru. Stoupáme příčku po příčce a doufáme, že postoupíme do play off,“ dodává Fryšara.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz