Naštvaný Hudáček necítí důvěru, ukončil reprezentační kariéru

Foto: Markéta Křížová

4. června 2021, 15:07

Adam Bagar

Slovenský brankář Július Hudáček se po mistrovství světa v Rize rozhodl ukončit reprezentační kariéru. Tamním novinářům to oznámil po příletu domů.

„Nebudu chodit kolem horké kaše. Je třeba mít trochu úctu a respekt. Realizační tým věděl, že je to moje poslední MS. Dovolím si tvrdit, že jsem si zasloužil ve čtvrtfinále chytat. Nechci to nazvat, že za odměnu, ale za všechny ty roky jsem si to tvrdě vybojoval. Trošku mě odpálili a byl jsem velmi zklamaný,“ líčí 32letý gólman.

„Přijel jsem na mistrovství světa a chtěl jsem si zahrát pod trenérem Ramsaym. Moc se mi líbí systém, který pod ním hrajeme. Je to moderní hokej. Ale teď nemá smysl dál pokračovat. Jak tam není cítit důvěra, je to zbytečné,“ pokračuje Július Hudáček , který po zranění Branislava Konráda odchytal pět duelů s bilancí tří výher.

Pro čtvrtfinále s Američany (1:6) ale trenéři překvapivě ukázali na Adama Húsku, který šel do MS v pozici trojky. A to se Hudáčka dotklo. „Tak jako tak to byl můj poslední šampionát. Chtěl jsem ještě zabojovat o olympiádu, ale už to nemá smysl. Budu klukům držet palce, rád se na ně podívám v televizi,“ říká účastník sedmi MS.

„Byly to krásné zážitky, rád jsem byl v národním týmu. Ale je třeba mít úctu a respekt. Myslím, že jsem si ten čtvrtfinálový zápas zasloužil za odvedené výkony. Adam chytal dobře, neměl šanci gólům zabránit, ale on ještě takových zápasů odchytá spoustu, kdežto u mě trenéři věděli, že je to moje poslední MS,“ opakuje nazlobeně.

„Myslím, že jsem si ten čtvrtfinálový zápas zasloužil za odvedené výkony. Adam Húska ještě takových zápasů odchytá spoustu, kdežto u mě trenéři věděli, že je to moje poslední MS.“

Posledním reprezentačním představením tak pro něj bude utkání s českým národním týmem, ve kterém dostal za čtyřicet minut čtyři góly. „Byly tam dobré i horší zápasy. Dostal jsem osm gólů od Švýcarů, ale až na jeden to nebyly moc chytatelné věci. Naopak proti Dánům to byl jeden z nejcennějších výkonů,“ připomíná nulu.

Slovenské účinkování v Rize vidí pozitivně. Aby taky ne, s mladým výběrem se Slováci po osmi letech dostali mezi osm nejlepších. „Byl to náš cíl, nějaká spokojenost tu tedy je. Momentálně nemáme mužstvo na to, abychom prošli dál. Navíc Američané mají asi nejlepší tým na turnaji a budu překvapený, když to nevyhrají,“ hodnotí.

Nejmladší slovenský výběr ve své historii ukázal, že se u našich sousedů nemusejí bát o hokejovou budoucnost. „Mladí kluci, kteří dostali šanci, hrají velmi dobře. Je třeba v tom pokračovat. Mělo by být pro ně motivací nastupovat proti nejlepším. Věřím, že v budoucnu budou dosahovat větších úspěchů,“ pokyvuje Július Hudáček.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz