Obrat se nekoná! Heinrich poslal Vsetín hattrickem do finále Ligy juniorů

Foto: Barbora Hegeďová, facebook VHK ROBE Vsetín - mládež

Druhá tajenka play off Ligy juniorů je rozluštěna, pražskou Slavii ve finále doplní Vsetín. Valaši zvládli klíčové páté semifinále proti Chomutovu. Jejich ústřední postavou se stal útočník David Heinrich, který byl u čtyř z pěti branek domácích.

„Můj dům, můj hrad,“ takové označení příslušelo semifinálové sérii mezi Vsetínem a Chomutovem. Valaši měli po úvodním dvojutkání dva mečboly na ukončení série, jenže Severočeši nedali kůži lacino a vynutili si rozhodující páté utkání.

Domácí vstoupili do klíčového zápasu výborně, když se v sedmé minutě dostali do vedení. První gól zaznamenal po nahrávce Jana Hamříka David Heinrich. Další branky padaly až ve druhém dějství. 

Adam Pavlíček trápil střelce Pirátů téměř do poloviny zápasu, když ho ve 27. minutě prostřelil Šimon Klobouček. Vsetín si vzal vedení zpátky do druhé sirény opět Heinrichovou zásluhou, ovšem klíčové okamžiky patřily třetí třetině.

Chomutov ustál oslabení, ale hned záhy Valaši udeřili dvakrát po sobě zásluhou Tobiáše Mošničky a Adama Koláčka. Piráti ztratili dech jen na chvilku, když stav ve 45. minutě korigoval kapitán Jan Rindoš. Jeho celek pomýšlel na smazání dvougólového manka hrou bez brankáře, jenže tenhle tah potrestal zkompletováním hattricku David Heinrich (3+1).

Finále Ligy juniorů na tři vítězná utkání startuje v neděli 7. dubna v pražském Edenu. Favorizovaná Slavia má Vsetínu co vracet, jelikož ji vyřadil v loňské sezoně ve čtvrtfinále play off.  

VHK ROBE VSETÍN – PIRÁTI CHOMUTOV 5:2 (1:0, 1:1, 3:1)

Branky a nahrávky: 7. Heinrich (Hamřík), 33. Heinrich, 42. Mošnička (Juráň), 44. Koláček (Heinrich), 59. Heinrich (Koláček) – 28. Klobouček, 45. Rindoš (Kincl, Kalvoda).
Rozhodčí: Skopal, Vaněk – Kráľ, Patrik Augusta.
Vyloučení: 4:3.
Bez využití. 
Konečný stav série:
 3:2.

Program finále play off Ligy juniorů

Neděle 7. dubna – 1. zápasy:
16:30 HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín

Pondělí 8. dubna – 2. zápasy:
16:30 HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín

Čtvrtek 11. dubna – 3. zápasy:
VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha

Pátek 12. dubna – případný 4. zápas:
VHK ROBE Vsetín – HC Slavia Praha

Neděle 14. března – případný 5. zápas:
HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz