Play off Esport hokejové ligy: O titul si to rozdají Mladá Boleslav s Kladnem!

Foto: FB: Esport hokejová liga

Semifinále Esport hokejové ligy znají své vítěze! Do souboje o titul postoupily Mladá Boleslav a Kladno. Jakým způsobem těsně pod vrchol dokráčely?

Rytíři Kladno vs. HC Dynamo Pardubice 3:2

Úvodní série hracího dne byla neuvěřitelně napínavá, rozhodnout muselo až prodloužení pátého souboje. V něm se štěstí přiklonilo na stranu Kladna, které tak postoupilo do finále. 

Nicméně od začátku to vypadalo na to, že mírný outsider série – Kladno – si semifinále Esport hokejové ligy podmaní dominantním způsobem. Jaroslav "Jarin" Řehoř porazil Adama "Callmepabla" Čejku 6:1, načež jeho spoluhráč Martin "Tejky" Tejček udolal 3:1 Michala "Michala1996" Vaňka. 

První mečbol Rytířů představoval duel dva na dva, který podle předpokladů urvaly na svou stranu Pardubice po výsledku 2:1. Proč byly favorizovány? Kladno ve čtvrtfinále tuto disciplínu nezvládlo a podlehlo Třinci 1:5, oproti tomu Pardubice se předvedly ve skvělém světle a porazily Vary 6:1. 

Přesto těsná porážka představovala pro Kladno jistý herní posun. Co za tím stálo? „Nešli jsme do zápasu dva na dva tolik po hlavě. Bylo to lepší jak proti Třinci, měli jsme hodně šancí, ale soupeři pomohlo i trochu štěstí," bilancoval třetí utkání série kladenský "Tejky".

V dalším utkání mohl kladenskou radost odstartovat "Jarin", jenže svou roli proti "Callmepablovi" nezvládl a podlehl mu jasně 1:6. 

„Málem jsem se zhroutil, je to neuvěřitelná euforie. Jsem za to moc rád, teď to půjdeme oslavit. Je i super, že sérii rozhodl právě Jágr."

Drama bylo na světě, teď už šlo o všechno. 

Šedesát virtuálních minut uteklo jako voda a na světelné tabuli svítilo nerozhodné skóre 1:1. Ke konci se dostávalo i prodloužení, jenže k puku se probojoval Jaromír Jágr a v dresu svého klubu rozhodl. „Jsem psychicky vyčerpaný. Málem jsem se zhroutil, je to neuvěřitelná euforie. Jsem za to moc rád, teď to půjdeme oslavit. Je i super, že sérii rozhodl právě Jágr," radoval se kladenský Martin Tejček.

BK Mladá Boleslav vs HC Kometa Brno 3:0

Druhé utkání fanouškům přineslo o poznání jasnější záležitost. Mladá Boleslav, vítěz základní části, si poradila s Kometou Brno ve třech zápasech. Jak se výhra její dvojice rodila?

Do prvního zápasu nastoupili gameři Jindřich "Jifi23" Fencl a Roman "Blade" Pilný. "Jifi23", hráč Mladé Boleslavi, nedovolil soupeři ani jednu branku a vyhrál 4:0. Střelecky naprázdno odešel ze svého zápasu i další brněnský hráč, Josef "Pepcastachurcik" Stachura, jenž nestačil na Radka "Kumbika" Kumberu po výsledku 0:3. 

„Má výhra nad Stachurou byla asi nejdůležitější, hodně nám to pomohlo na psychice," tvrdí mladoboleslavský Kubera.

„Věřil jsem, že pokud nastane pátý zápas proti "Bladeovi", tak ho dokážu porazit."

Rozhodnout se mohlo už v utkání dva na dva, což se taky stalo, Mladá Boleslav vyhrála 2:1. Jakým způsobem? Fanoušci museli prožít jisté déjà vu. Stejně jako Liberec ve čtvrtfinále, tak i tentokrát soupeř středočeského klubu udělal fatální, školáckou chybu, když namazal na jasnou branku dvojici z Mostu.

„Ironií je, že nejdříve tohle udělal liberecký "Dzouvi" a potom brněnský "Pepcastachurcik", zrovna tohle bych u tak zkušených hráčů nečekal a spíše bych to očekával u jejich dvojek. Jsou to prostě emoce a někdy to ulítne," zamýšlí se nad chybami soupeřů "Kumbik".

Právě ve čtyřhře působili mladoboleslavští hráči velmi klidně. Čím to? „Věřil jsem, že pokud nastane pátý zápas proti "Bladeovi", tak ho dokážu porazit, takže i tohle jsme měli, myslím, v hlavě, takže proto i tak trochu tak nervozita šla stranou," popisoval rozhodující moment semifinále Kumbera. 

Na záznam celého hracího dne se můžete podívat ZDE.

Finále a souboj o třetí místo

Finále a boj o třetí místo v Esport hokejové lize je na programu v pátek 8. května. Vyvrcholení soutěže budou opět vysílat O2 TV Sport a Twitch kanál. Pochopitelně se nejprve začne soubojem o bronz, několikatýdenní snažení završí velké finále.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz