Proč dostal Kämpf přednost před Noskem? A co je nového u Dostála?

Foto: Jan Beneš, Český hokej

17. května 2022, 14:48

Marek Hedbávný

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Česká reprezentace tasí v průběhu mistrovství světa trumf: přiletí střelec David Pastrňák. Těšit se navíc může na všestranného Davida Kämpfa z Toronta.

„Jednání byla docela jednoduchá, protože oba měli velký zájem reprezentovat," popisuje generální manažer Petr Nedvěd.

„Samozřejmě s Pastou to pro nás byl trošku strašák, protože nebyl zdravotně úplně stoprocentní a nebyli jsme si jistí, jestli projde zdravotní prohlídkou. Nakonec se to podařilo. Jsme rádi, že se k nám zítra připojí," hlásí Nedvěd.

Pětinásobný držitel Zlaté hokejky má naskočit už do čtvrtečního duelu s Lotyšskem. „Uvidíme ale až po příletu," krotí euforii Nedvěd. „Samozřejmě nechceme nic uspíšit a musí se rozhodnout trenéři. Čím dřív, tím líp, dáme mu ale prostor a uvidíme, jak se bude cítit po příletu."

„Čím dřív, tím líp, dáme mu ale prostor a uvidíme, jak se bude cítit po příletu."

Pastrňák hrál v průběhu play off s bolestmi, nejde ovšem o nic vážného a jeho zdravotní stav se navíc postupně zlepšuje.

„Stoprocentní to asi nebylo, ale podle toho, jak hrál v play off, bylo evidentní, že ho to nijak nelimituje. Takže je asi blízko ke stu procentům. Odehrál vynikající play off, takže asi i z tohoto důvodu mu dal Boston zelenou," uvedl Nedvěd k Pastrňákově zranění.

„Pastovo zdraví? Je asi blízko ke stu procentům."

Horší je situace u brankáře Lukáše Dostála, který s týmem stále netrénuje. „Zatím nic nového," řekl Nedvěd stručně k Dostálovi.

Varianta, že by Češi raději, například místo Kämpfa, dopsali na soupisku čtvrtého brankáře, neexistuje. „Bavili jsme se o tom, regule nám to ale nepovolují," potvrdil Nedvěd.

Díky Kämpfovi nicméně získává česká reprezentace univerzála, který může hrát na centru i na křídle, stejně tak umí být platný, ať už je v prvních dvou útocích nebo až ve čtvrté lajně.

„Je to vynikající two-way hráč, dokazuje to celou sezonu," popisuje Nedvěd devátou zámořskou posilu. „Hodně naskakuje proti nejlepším lajnám soupeře, chodí na oslabení. Je to přesně hráč, kterého potřebujeme."

Ve hře byl i příjezd Tomáše Noska z Bostonu, na soupisku ale mohl jen jeden z dvojice Kämpf-Nosek. „Jsou to podobní hráči, mívají velice podobnou úlohu," ví Nedvěd. „V letošní sezoně byl ale David Kämpf v Torontu víc vytížený, hrál pro ně opravdu velkou roli. Právě to asi rozhodovalo při našem uvažování."

„Je to vynikající two-way hráč, dokazuje to celou sezonu."

S příletem Pastrňáka je pravděpodobné, že se rozpadne dosud nejlepší česká formace s Romanem Červenkou, Davidem Krejčím a Matějem Blümelem.

Očekává se totiž, že Pastrňák – stejně jako v posledních letech v Bostonu – zamíří na křídlo ke Krejčímu. „Naše první lajna zatím hraje vynikající hokej. Ale spojení Krejči s Pastou tam je, dává to smysl. Rozhodnutí každopádně bude na trenérech," avizuje Nedvěd.

„Naše první lajna zatím hraje vynikající hokej. Ale spojení Krejči s Pastou tam je, dává to smysl."

Tak či tak, s Pastrňákem a Kämpfem získávají Češi dvě výrazné posily. Nemluvit v současné chvíli o medaili? To by byl alibismus.

„Medaili jsme ale chtěli už před odletem," upozorňuje Nedvěd. „Na tom se nic nezměnilo. Ano, budeme silnější, už před odletem jsme ale medaili chtěli. Náš cíl je jasný, zahrát si o ni."

Foto: Jan Beneš, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz