Prostějov míří vysoko. Motor zbrojí na extraligu. Kdo další posílil?

Foto: Lubomír Tesař, lhkjestrabi.cz

7. září 2015, 15:40

Marek Hedbávný

Čekání na start nového ročníku se zdálo nekonečné. Alespoň trochu ho zkrátily a zpříjemnily události, jež zahýbaly děním WSM ligy. O velký rozruch se postaral zejména Prostějov, jenž do svého kádru přilákal elitní prvoligové hokejisty. Jestřábi však nebyli sami, kdo přes léto svůj tým posílil. Byly ovšem i takové celky, které oproti loňsku počítají hlavně ztráty. O kom je řeč?

Posílili:

LHK Jestřábi Prostějov
Moskal, Rod, Novák, Čuřík, Mojžíš, Protivný, Horčička, Dragoun, Šlahař. Co jméno, to prověřená hokejová kvalita. Zatímco loni skončil Prostějov jen těsně předposlední, letos by mohl zabojovat o přímý postup do čtvrtfinále.
Více ZDE

ČEZ Motor České Budějovice
České Budějovice přivedly do už tak silného útoku další kvalitní hokejisty. V Benátkách nad Jizerou si vyhlédly talentovaného Josefa Mikysku. Ten loni zažil parádní sezónu a očekávalo se, že ho povýšení do Liberce nemine. Jenže Bílí Tygři dali překvapivě přednost jiným a konstruktivního forvarda poslali na hostování do Motoru. Ten má navíc opční právo na případný přestup. Další akvizicí z první ligy se stal ex-šumperský Lukáš Žalčík, který v 54 zápasech loňského ročníku nasázel 25 branek. Novými posilami se stali i zkušený forvard Vladimír Škoda, veterán Lukáš Zíb či spolehlivý obránce Petr Kolmann. Žádné citelné odchody přitom Jihočechy nepostihly. Motor tak může směle pomýšlet na zopakování účasti v baráži.
Více ZDE

HC Slovan Ústí nad Labem
Petrásek, Kolafa, Rod. To by byly ty odchody. Tři důležité hráče z loňské sestavy přišli nahradit neméně kvalitní Kuchler, Melka, Rys, Křivohlávek nebo Skočovský. Naváže Slovan na povedené výkony z konce uplynulého ročníku?
Více ZDE

Jiří Rys odehrál v prvoligové sezoně 2014/2015 šestadvacet duelů, v nichž nasbíral více než solidních 24 kanadských bodů.

Jiří Rys odehrál v prvoligové sezoně 2014/2015 šestadvacet duelů, v nichž nasbíral více než solidních 24 kanadských bodů. | Foto: Karel Dvořáček, sportyusti.cz

Oslabili:

Rytíři Kladno
Jména na papíře sice loni vypadala opravdu hezky, ale úspěch Středočechům nezaručila. Tomáš Kaberle a Jan Hlaváč v play off předvedli solidní výkony, jejich zkušení kolegové však zůstali za očekáváním. Miloslav Hořava a Tomáš Klouček nenasbírali ani bod, Petr Tenkrát v sedmi zápasech získal jediný, stejně jako Jiří Zeman s Janem Eberlem. Ani jednoho výše jmenovaného už na současné soupisce nenajdeme. Ačkoliv si nenačasovali svou formu na ten správný čas, ztráta to bezpochyby je. Favority první ligy jsou tak jiné týmy než ten kladenský.
Více ZDE

Salith Šumperk
Šedesát bodů Patrika Moskala? Jsou fuč! Dvaadvacet branek Lukáše Žalčíka? Fuč! Staňkova bilance 11+25? Rovněž fuč. 32 bodů Veleckého? Fuč! Holíkových devětadvacet kanadských bodů fakticky také. Šumperk, který loni i přes nabitý kádr znovu nepostoupil do play off, se rozhodl výrazně obměnit kádr. Některé z těchto odchodů však nebyly plánované. Například s Patrikem Moskalem počítali Draci i nadále. Jistá obměna byla vzhledem k nelichotivým výsledkům potřebná, ale takto radikální řez se může Šumperku hodně nevyplatit.
Více ZDE

SK Kadaň
V uplynulém ročníku byla Kadaň velmi blízko přímému postupu do čtvrtfinále. Letos, po nejasnostmi zahaleném létě, si takto smělé ambice dělat nemůže. Kariéru ukončili Jíra a Ton, v Kadani nepokračují ani Jiří Charousek nebo Aleš Pavlas. V přípravě se ovšem Kadani i přes odchody veteránů dařilo. 
Více ZDE

Foto: Petr Kozelek

HC Dukla Jihlava
Jihlavu opustili dva členové první formace – dlouholetý lídr mužstva Tomáš Čachotský a jeho dvorní centr Adam Zeman. První jmenovaný zamířil do Zlína, Adam Zeman do nedaleké Olomouce. V kádru Jihlavy nenalezneme ani jednoho z nejspolehlivějších zadáků první ligy Petra Mocka či mladého beka Petra Šidlíka. Jihlava by se mohla i přes odchody jmenovaných hráčů držet na špici, ale splnění jejího snu o baráži se hodně vzdálilo.
Více ZDE

AZ Havířov
V předcházejících dvou ročnících skončil slezský celek na 6. místě. Letos bude mít AZet co dělat, aby na tuto pozici opět dosáhnul. A to nejen kvůli posílení Prostějova. Havířov totiž po skončení minulé sezony opustili Lukáš Daneček, Jiránek, Loskot, Šlahař, Fořt, Tomi, Jakúbek, Klimša, Chmielewski, Foltýn či Repe.
Více ZDE

SK Horácká Slavia Třebíč
Soutěž sice startuje již ve středu 9. září, odhadovat sílu Horácké Slavie je ale stále předčasné. Marodka totiž trápí jak Třebíč, tak i její partnerské celky. Řada hráčů tak na Vysočinu zamíří až v průběhu následujících týdnů. Do prvního kola vyjede oproti loňsku značně oslabený celek, v průběhu dalších týdnů by se však v Třebíči mohl sejít opravdu zajímavý tým. Zatím však Horácká Slavia patří do skupiny klubů, které oslabily.
Více ZDE

Bez výraznější změny:

HC Stadion Litoměřice
Místo mladíčků Sparty se budou na ledě Kalich areny prohánět hráči Hradce Králové. Ten přes léto výrazně posílil, což přišlo vhod i Stadionu. Ten tak může pomýšlet na zopakování účasti v předkole play off. Příprava se ovšem Litoměřicím nepovedla, nutno dodat, že i vinou početné marodky.
Více ZDE

Tomáš Král v Litoměřicích zůstal i poté, co Stadion ukončil spolupráci se Spartou a stal se partnerským celkem Hradce Králové. Jak je to možné? Mladý gólman paradoxně přestoupil ze Sparty právě do Mounfieldu.

Tomáš Král v Litoměřicích zůstal i poté, co Stadion ukončil spolupráci se Spartou a stal se partnerským celkem Hradce Králové. Jak je to možné? Mladý gólman paradoxně přestoupil ze Sparty právě do Mounfieldu. | Foto: Michaela Luňáčková

HC Benátky nad Jizerou
Z Benátek nad Jizerou odešli Kolmann, Plutnar, Mikyska nebo Skořepa. Díky navázání spolupráce se Spartou Praha by ovšem ani letos neměli mít Pojizeřané sestupové starosti. V přípravných zápasech si za Benátky zahráli Dominik Volek či Martin Čakajík.
Více ZDE

HC Most
Moc hráčů z Mostu sice neodešlo, ale když už někdo jeho řady opustil, byl to opravdu výborný hokejista. Řeč je především o Patriku Petruškovi, Kamilu Charouskovi a Petru Kousalíkovi. Severočeši však mohou počítat s Vojtěchem Kubinčákem a Adamem Chlapíkem.
Více ZDE

Poznámka: Z tohoto subjektivního žebříčku byly vyjmuty týmy Slavie a Přerova. Jedná se totiž o nováčky soutěže. V případě Slavie se informace o uskutečněných přestupech dozvíte ZDE, preview Přerova naleznete ZDE.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz