Pryč s rudou kletbou! Vary jely na krev. Beránek: Chtěli jsme sežrat puk

Ondřej Beránek slaví gól proti Spartě | Foto: hokejkv.cz

Když Energie naposledy urvala na ledě Sparty celistvou kořist, tak Ondřej Beránek ještě hltal poznatky v karlovarském dorostu. Jaké datum musíte nalistovat v extraligových záznamech? Až 2. prosince 2012. Od té doby zůstával kompletní bodový balíček v Praze pro tým z lázeňského města zapovězený.

„Máte to hezky spočítané,“ pousmál se Beránek po vítězství v předehrávce 12. kola. Zlomení sparťanského prokletí ale až tak moc neprožíval: „Za mě je jedno proti komu vyhráváme, důležité jsou tři body do tabulky.“

Karlovy Vary do metropole přivandrovaly jako papírový outsider a během šedesátiminutového klání v O2 areně přečkaly řadu těžkých okamžiků. Nepřekvapí, že hostující partu opět držel brankář Dominik Frodl.

I proto po dvou třetinách svítil na kostce smírný stav 2:2. A dál? Bruslivá Energie vytěžila maximum z taktiky šité na míru – ve 44. minutě využil brejkovou situaci Filip Koffer a jeho trefa se později ukázala jako klíčová.

„Za mě je jedno proti komu vyhráváme, důležité jsou tři body do tabulky.“

Díky aktivnímu rozbíjení ataků Sparty – a dvěma dalším gólům – pak Karlovy Vary oslavily čtvrtý venkovní triumf v probíhající sezoně. A to možná ten nejcennější, navíc se v tabulce vyšplhaly na čtvrtou příčku.

„Řekli jsme si, že tady bude každý bod cenný. Hráli jsme na krev a chtěli sežrat puk, aby na Frodlíka nic nešlo. Snažili jsme se vše blokovat,“ reflektoval Beránek, který otevřel skóre už v čase 3:35.

„Nápor jsme čekali a naštěstí jsme vedli, to vždy povzbudí. Pak jsme dali i druhý gól a do kabiny se šlo lépe,“ vyzdvihl člen elitní útočné formace hostů.

„Řekli jsme si, že tady bude každý bod cenný.“

Komplexní výkon ocenil na tiskové konferenci také asistent trenéra Václav Eismann. „Bodů od takto neskutečně silného soupeře si vážíme a jsme rádi, že jsme vše v takto vynikající atmosféře zvládli,“ zmínil.

Návštěva uprostřed třetího říjnového týdne se v největší tuzemském stánku vyšplhala na 12 544 diváků. „Zrovna jsme si s klukama říkali, že tohle jsme tu ještě nezažili. Kulisa byla krásná,“ připojil se Beránek.

„Před našimi fanoušky klobouk dolů za to, co letošní sezonu předvádí. Podporují nás nejen doma, ale i venku, velice si toho vážíme,“ doplnil jeden z ofenzivních tahounů Energie.

„Před našimi fanoušky klobouk dolů za to, co letošní sezonu předvádí.“

Výhru nad Spartou může západočeský celek potvrdit v neděli: doma změří síly s Kladnem, hlavním kandidátem na sestup. Udrží se v popředí našlapaného pelotonu? 

Karlovy Vary více než měsíc po výkopu základní části stále působí lehce nevyzpytatelným dojmem. Ale středeční sukces představuje citelný morální boost...

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz