Rozhodnuto! Český hokej povede Hadamczik

Foto: Jan Beneš, Český hokej

18. června 2022, 17:36

Marek Hedbávný

Prezidentem hokejového svazu bude v následujících dvou letech Alois Hadamczik. Vyhrál hned v prvním kole. Hlasovalo pro něj 31 z 59 přítomných delegátů.

Druhý skončil Jiří Šlégr (16 hlasů), třetí byl Dominik Hašek (5), čtvrtý Bedřich Ščerban (4) a pátý Otakar Černý mladší (2). Jeden hlas byl neplatný.

„Doufám, že nastavíme pravidla, abychom se příště nemuseli dohadovat tak, jak jsme se dohadovali dneska. Někdy už to bylo trochu za hranou," řekl Hadamczik v krátkém bezprostředním projevu po svém zvolení. 

„Kdykoliv mi zavoláte a budu mít čas přijet, přijedu. Slibuju, že za kluby budu jezdit a nebudu sedět v kanceláři," dodává směrem k delegátům.

„Slibuju, že za kluby budu jezdit a nebudu sedět v kanceláři."

Mandát v čele šéfa svazu mu potrvá do roku 2024. „Ne vždy si s každým sednete, věřím ale, že ve výkonném výboru najdeme cestu ku prospěchu českého hokeje. Nějaké změny musíme udělat. Bolí to, ale tak to v životě chodí," uvedl Hadamczik.

Zanedlouho sedmdesátiletý Hadamczik v čele svazu vystřídá Tomáše Krále, jehož éru tvrdě kritizoval.

Čerpat chce z bohatých funkcionářských zkušeností: například z hokejové Opavy nebo fotbalového Baníku. Coby trenér sbíral úspěchy v Třinci nebo Vítkovicích, několik medailí přivezl s reprezentacemi z mezinárodních akcí.

Připomínáme, že právo volit nového prezidenta Českého hokeje mělo na sobotní konferenci v Praze 60 delegátů: konkrétně dva viceprezidenti Českého hokeje, předseda dozorčí rady, zástupci Tipsport extraligy (14), zástupci Chance ligy (14), zástupci druhé ligy (14), zástupci krajských výkonných výborů ČSLH (14) a jeden zástupce ligy žen.

Poslední prezidenti Českého hokeje

2008–2022: Tomáš Král
2004–2008: Vratislav Kulhánek
1994–2004: Karel Gut
1993–1994: Vladimír Šubrt

Foto: Karel Švec, Český hokej

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz