Sladká tečka za juniorskou kategorií, říká Dalecká. Lopušanová? Je skvělá!

Foto: Chris Tanouye / IIHF

(ÖSTERSUND, od našich zpravodajů) V posledním zápase na juniorském mistrovství světa žen dostala přednost mezi třemi tyčemi Barbora Dalecká, která kryla šestnáct slovenských ran. Dvakrát sice nestačila na nejproduktivnější hráčku turnaje Nelu Lopušanovou, mrzet ji to ale nakonec nemuselo. Tým Dušana Andrašovského urval páté místo po výhře 6:3.

„Je to sladká tečka,“ usmála se Barbora Dalecká, která končí v juniorské kategorii.

„S holkami jsem prakticky vyrůstala, je těžké se s nimi loučit. Známe se hodně dlouho a všechny mi budou chybět,“ řekla otevřeně.

Ale zpět k zápasu se Slovenskem.

České juniorky se už ve druhé minutě dostaly do tříbrankového náskoku, navíc o sedm minut později jejich vedení ještě navýšila Linda Vocetková. O čisté konto přišla gólmanka HTI Stars na konci druhé třetiny, kdy ji po perfektně provedené akci překonala Nela Lopušanová.

„Před zápasem jsem si říkala, že mi gól nedá, což úplně nevyšlo. Je fakt skvělá, to musím uznat,“ smekla. „Celkově byly Slovenky nebezpečné v tom, že se několikrát dostaly do přečíslení dvou na jednu.“

Slovenské hokejistky sice Daleckou poté překonaly ještě dvakrát, na výhře Češek v poměru 6:3 to ale nic nezměnilo. Sedmnáctiletá brankářka se podílela na druhém úspěchu svého týmu na turnaji, proti Japonsku totiž odchytala necelou polovinu utkání.

„Slovenky jsou těžší soupeř. Odehrály skvělý zápas i turnaj. Japonky jsou naopak rychlé, svižné, ale proti Slovenkám to prostě bylo těžší,“ porovnala.

Celkové resumé šampionátu? Stejně jako v minulém roce páté místo.

„Mohlo to být lepší. Já jsem ale spokojená, že jsme dotáhly poslední zápas do vítězného konce. Jsem pyšná na náš tým, měly jsme fakt super partu,“ chválila Dalecká.

Pachuť ze čtvrtfinále však v českém táboře zůstává i nadále. Lvice ví, že na Finky měly, avšak brankou z konce třetí třetiny utkání nakonec ztratily. „Dlouho na to budu myslet. Byly jsme kousek od vítězného konce. Později ale budu spíše vzpomínat na všechny ty sezony, které jsme s holkami prožily. Děkuju jim,“ uzavřela Dalecká.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz