Slováci v nejistotě, ale... Náš nejlepší výkon, jsem na vrcholu formy, říká Hlavaj

Samuel Hlavaj | Foto: iihf.com

Úvodní dva duely na MS v Ostravě odchytal Stanislav Škorvánek, ale v dalších čtyřech už si slovenské brankoviště podmanil Samuel Hlavaj. Vychytal tři vítězství a parádní výkon předvedl také proti Lotyšsku, navzdory porážce 2:3 po samostatných nájezdech, která ještě jeho týmu nedává jistotu čtvrtfinále.

„Z taktického hlediska zatím nejlepší zápas, co jsme na turnaji odehráli,“ říkal přes ztrátu 22letý gólman, jenž v první třetině sledoval výraznou střeleckou převahu svých spoluhráčů 20:8.

„Hráli jsme přesně to, co po nás trenéři vyžadují. Dobrý forček, hodně střelby, dělali jsme to fakt výborně. Bohužel nám to tam nenapadalo, ale takový hokej chceme hrát,“ pokyvoval Hlavaj.

Slováci přesto po první třetině ztráceli. Fotbalové skóre 0:1 pak vydrželo až do třetí třetiny, v níž jej sice gólem z 59. minuty překlopili na svou stranu, jenže už za 24 sekund bylo opět srovnáno.

„Z taktického hlediska zatím nejlepší zápas, co jsme na turnaji odehráli. Hráli jsme přesně to, co po nás trenéři vyžadují.“

„Když šel Miloš (Kelemen) blokovat střelu, tak jsem na chvíli ztratil puk z očí. A když pak prošel, vůbec jsem neviděl dráhu střely a to se pak složitě chytá,“ popisoval vyrovnávací gól Oskarse Cibulskise.

A pro Slováky mohlo být ještě hůř, v poslední sekundě měl velkou šanci Martins Dzierkals, ale Hlavaj vytáhl skvělý zákrok. „To už bylo jen o reakci. Zareagoval jsem, jak nejlépe to šlo, a vyšlo to.“

V prodloužení pak byl pod obrovskou palbou, Lotyši hráli hned dvě přesilovky a zasypali jej deseti ranami! „Na ledě je hodně prostoru, chodí dost křížných nahrávek. Bylo to extrémně náročné.“

Jakmile nastavená pětiminutovka skončila, bylo znát, že toho má plné zuby. „Naštěstí jsem se mohl vydýchat, napít. Času na regeneraci před nájezdy ještě tedy bylo dost,“ líčil Samuel Hlavaj.

„Tenhle hokej mi chutná a strašně mě baví. Myslím, že jsem na vrcholu celosezónní formy,“

Zlikvidoval pět nájezdů, dvakrát jej ale překonal Dans Ločmelis, který thriller v Ostravě rozsekl a uchoval lotyšské naděje na play off. „U tří hráčů jsem věděl, co udělají, ale on to provedl dobře.“

Šimon Nemec si po po porážce 2:3 stěžoval na velké vedro v aréně. „Navzdory tomu jsem se cítil výborně. Byl jsem rychlý, silný na nohách. Zavařil jsem se akorát v prodloužení,“ přiznal Hlavaj.

V utkání pochytal 40 lotyšských střel a po utkání jej znovu vyvolávali fanoušci. „Je to pěkný pocit, ale více by mě potěšilo, kdybychom brali dva body a měli jistotu čtvrtfinále,“ mrzelo jej.

MS mu vychází zatím na jedničku. „Tenhle hokej mi chutná a strašně mě baví. Myslím, že jsem na vrcholu celosezónní formy,“ uzavřel gólman, který se po ročníku v Plzni upsal v NHL Minnesotě.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz