Super zpráva pro Znojmo: kapitán zůstává! A návrat lídra z ciziny

Tomáš Svoboda | Foto: hcorli.cz

Orli pilně staví soupisku pro působení v Chance lize a své fanoušky potěšili dvěma novinkami. Na jihu Moravy bude pokračovat Tomáš Svoboda, ze zahraničí se navíc vrací bývalá opora Radim Matuš.

Co obě postavy spojuje? Céčko na znojemském dresu. Svoboda loni jako kapitán dotáhl klub k postupu do druhé nejvyšší soutěže, Matuš pozici hlavního lídra zastával před odchodem do ciziny.

Teď se oba zase potkají ve stejných barvách. „Máme tu dva hráče, kteří zde působili jako kapitáni. Za mě je jasná volba Tomáš Svoboda. Tým je na něj z poslední sezony zvyklý,“ přemítá trenér Jiří Beroun na oficiálních stránkách.

„Máme tu dva hráče, kteří zde působili jako kapitáni.“

Šestatřicetiletý Svoboda si minulý rok podmanil druhou ligu: v součtu zazářil 73 body (39+34) a dotáhl Orly ke stanovenému cíli. Přitom dohromady odehrál jen 38 utkání. 

Ve zbytku času pomáhal v Chance lize k záchraně pardubickému béčku. A vedl si stejně dobře – o patro výš sbíral po boku Jana Hrušky více než bod na zápas.

? Titulární sponzor pro hokejisty Znojma ?

Zveřejnil(a) Hokej dne Středa 24. května 2023

„Ke všemu má výborný přístup. Nesnáší prohry a chce vyhrát za každou cenu, to dokáže přenést na celý tým. Určitě je to pro znojemský hokej osobnost a tahoun,“ podotýká Beroun.

O více než šest let mladší Matuš rozdělil uplynulou sezonu mezi německý Regensburg a italské Bolzano. První štace mu ale příliš nevyšla, druhou si každopádně nemohl vynachválit.

„Vracím se s cílem, který se od minulých let působení zde nezměnil.“

Znojemští příznivci si jeho comeback hodně přáli... A skutečně se tak stalo!

„Když Radim poprvé přišel do Znojma, hráli jsme spolu ještě na ledě. Hokej s ním mě hodně bavil. Je to výborný hráč na oslabení a víme že se na něj můžeme spolehnout,“ hlásí znojemský kouč pro klubový web.

„Vracím se s cílem, který se od minulých let působení zde nezměnil. Chci být lídr jak na ledě, tak mimo led a odvádět 1000 % pro tým. Nic jiného jak úspěch a vítězství mě nezajímá,“ přidává se sám Matuš.

Radim Matuš jako kapitán Znojma

Radim Matuš jako kapitán Znojma | Foto: Kamila Chmel, hcorli.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz