Teď už se může stát cokoliv, pod tlakem je Třinec, hlásí Kondelík. Co „55letý“ Pech?

Jáchym Kondelík | Foto: Lukáš Filipec, hcocelari.cz

Za stavu 0:3 na zápasy už by na České Budějovice nejspíš nevsadili ani ti nejvěrnější fanoušci. Jenže poté, co si doma vynutily páté pokračování série, dokázaly vyhrát 3:2 na třineckém ledě a jsou zpátky ve hře o postup do semifinále.

„Máme fantastickou partu. Není tady jediný hráč, který by to za stavu 0:3 zabalil! A když pak vidíme, jak Pecháček (Lukáš Pech, pozn. red.) v pětapadesáti letech, samozřejmě v uvozovkách, skáče po hlavě do střel, tak to děláme každý,“ pokyvuje spokojeně Jáchym Kondelík.

Právě 24letý útočník otevřel gólový účet nedělního podvečera, když stál na konci pohledné akce. „Parádně mě tam našel Milan Doudera, byl to jeho gól,“ vyhrkne. „V celé sérii je vidět, jak je to zkušený hokejista. Nemá čtyři tituly jen tak, dokáže zachovat klidnou hlavu a je to pro nás strašně důležitý hráč,“ dodává na adresu extřineckého obránce.

Pochvalu jistě zaslouží i mladík Matěj Toman. Právě na něj Oceláři ve druhé třetině udělali dva čtyřiminutové fauly, přičemž ten druhý už Jihočeši potrestali trefou Pavla Pýchy. „Už v minulém utkání dal Matěj góla a teď vybojoval dvě přesilovky. Dostal se do sestavy po zranění Branta Harrise a šance se chopil fantasticky.“

„Nechal jsem se blbě vyloučit, ale kluci odvedli v oslabení tři na pět skvělou práci. Soupeř tam snad neměl jedinou střelu. Podle mě to byl rozhodující moment utkání.“

Motor šel do třetí části s vedením 2:0, ale už v čase 43:38 bylo srovnáno! „Věděli jsme, že nás budou tlačit, trošku proházeli lajny, dostali nový impuls a sedlo jim to. Hned na startu třetiny jsme dostali blbý gól, ale jsem rád, že jsme to nakonec zvládli,“ těší Kondelíka.

Po jeho zákroku z 53. minuty nebyl Motor v komfortní roli, když hrál 49 sekund ve třech. Ale těžké chvíle bravurně zvládl. „Nechal jsem se blbě vyloučit, ale kluci odvedli skvělou práci. Soupeř tam snad neměl jedinou střelu. Podle mě to byl rozhodující moment utkání,“ hlásí českobudějovický čahoun.

Když už se zdálo, že střetnutí půjde do prodloužení, zmrazil Werk Arenu v čase 55:52 Milan Gulaš. „Je to střelec. Když se do takové šance dostane, tak málokdy mine. Občas dokáže dát gól i z ničeho, ale teď to trefil krásně a pro nás strašně důležitá branka,“ ví Kondelík.

Jihočeši už závěr zvládli a i díky jistému Dominiku Hrachovinovi slavili vydřené vítězství 3:2. „V první řadě rozhodl výkon našeho brankáře, po celý zápas byl fantastický,“ chválí motoráckou jedničku, která pochytala 37 z 39 střel soupeře.

„Od začátku série si věříme na postup. Máme kvalitní tým, výborné brankáře a teď už se může stát cokoliv.“

Ze stavu 0:3 na zápasy je to rázem 2:3 a Motor cítí šanci, že by mohl přepsat extraligovou historii mohl. Ještě nikdo v extraligovém play off nedokázal otočit sérii po úvodních třech porážkách. „Od začátku série si věříme na postup. Máme kvalitní tým, výborné brankáře a teď už se může stát cokoliv. Budeme bojovat až do konce,“ hlásí odhodlaně Kondelík.

„Jsme zádama v rohu, nemáme kam uhnout a když prohrajeme zápas, tak to znamená náš konec sezony. Myslím, že teď je pod tlakem Třinec. Chtěli jsme to ještě urvat domů, kde nás čeká fantastická atmosféra. Fanoušci jsou naším šestým hráčem a dávají nám velkou šanci zvítězit. Je to pro nás velká výhoda,“ dodává na závěr.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz