TOP 5 hvězd Kanady: Lídr bodování turnaje i budoucí jednička draftu

Foto: iihf.com

(EDMONTON, od našeho zpravodaje) Asi nikoho nepřekvapí, že je kanadská soupiska napěchovaná talenty na všech postech. A to se ještě oproti původnímu termínu z mistrovství omluvili třeba Owen Power s Shanem Wrightem. Jakých je TOP 5 hvězd javorových listů?

Connor Bedard (Ú, 17 let)

Sezóna 2021/22: Regina Pats (USHL), 62 zápasů, 51+49

Teprve sedmnáctiletá kometa je letos už na svém druhém mistrovství, neboť se v dubnu zúčastnila i šampionátu kategorie U18. Horký kandidát na absolutní jedničku příštího draftu utvořil s McTavishem úderné duo, které je kanadskou hlavní ofenzivní zbraní. Velmi se mu také povedla jeho druhá sezóna ve WHL, když si připsal rovných sto bodů.

Lukas Cormier (O, 20 let)

Sezóna 2021/22: Charlottetown Islanders (QMJHL), 77 zápasů, 41+61

Dvacetiletý prospekt Las Vegas má za sebou svou nejlepší sezónu v QMJHL, když včetně play off nasbíral z pozice obránce celkem 102 bodů. Povedenými výkony se prezentuje i na tomto šampionátu, kde si zatím připsal jeden gól a dvě asistence.

Kent Johnson (Ú, 19 let)

Sezóna 2021/22: University of Michigan (NCAA), 32 zápasů, 8+29

Pětka loňského draftu toho během uplynulého ročníku stihla opravdu hodně. Johnson totiž oslavil se svým týmem prvenství v divizi univerzitní NCAA, kromě toho reprezentoval Kanadu na olympijských hrách a vybojoval s ní stříbro na seniorském mistrovství. Navrch si odbyl premiéru v NHL v Columbusu, za který odehrál devět utkání.

Mason McTavish (Ú, 19 let)

Sezóna 2021/22: Hamilton Bulldogs (OHL), 53 zápasů, 30+39

Ještě o dvě pozice dřív než Johnson šel loni v draftu na řadu Mason McTavish, s Bedardem největší hvězda kanadského výběru. Taktéž se podíval na olympiádu do Pekingu a na konci sezóny slavil titul OHL s Hamiltonem. S osmi body ve dvou zápasech jednoznačně vede bodování šampionátu. Šest z nich přitom zaznamenal v utkání se Slovenskem, jemuž dal hned čtyři góly. Rovněž má za sebou už devět utkání v NHL, kde obléká dres Anaheimu.

Olen Zellweger (O, 18 let)

Sezóna 2021/22: Everett Silvertips (WHL), 61 zápasů, 16+71

Další akvizice Ducks sice ještě do nejslavnější ligy světa nenaskočila, i tak ale stojí za pozornost. Zellweger zaznamenal ve WHL 87 bodů a ovládl tak statistiky obránců. Zaslouženě byl vyhlášen do all star týmu a zvolen nejlepším obráncem soutěže. Na juniorském šampionátu nastupuje v první formaci a v obou dosavadních zápasech se gólově prosadil.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz