Úplný vrchol! září Pejšová. Dá se to srovnat s olympiádou

Foto: iihf.com

(HERNING, od našeho zpravodaje) Její gól dodal spoluhráčkám klid. Daniela Pejšová se poté, co si odpykala dvouminutový trest, vřítila do útočné třetiny a vsítila druhý gól českých hokejistek. Upevnila si tak pozici nejproduktivnější obránkyně týmu a s bronzem na krku byla mimořádně veselá.

Autorka druhého gólu a zároveň čerstvá držitelka bronzové medaile. Jak se toto poslouchá?
Sice jsem vás moc nevnímala, ale výborně. (směje se) Ale ne, je to skvělý pocit, český ženský hokej na toto čekal hrozně dlouho a jsem ráda, že tohoto můžu být součástí.

Švýcarky chvilku kousaly, ale nakonec byl zápas většinou ve vaší režii…
Kousaly tu poslední třetinu, protože věděly, že do toho musejí jít naplno. Naštěstí my kousaly víc, a proto jsme vyhrály. (směje se)

Vy jste skórovala hned po návratu z trestné lavice, takže asi nejlepší vykoupení, co mohlo být?
Já vám musím něco říct. Já před zápasem viděla, jak si Švýcarky pro ty fauly chodí. No a před tím střídáním jsem si říkala: Hlavně nefauluj, hraj v pohodě. Samozřejmě bum, faul. Takže jsem šla na trestnou. Pak mě tam Dominika Lásková výborně našla, naštěstí to nebyl ofsajd a nějak jsem skórovala, no. (usmála se)

„Tady to je na úplném vrcholu, dalo by se to srovnat s postupem na olympiádu."

Je to asi největší úspěch kariéry, že?
Samozřejmě, tady to je na úplném vrcholu, dalo by se to srovnat s postupem na olympiádu. Já jsem ani nechápala, co se děje, dokud jsme po sobě v kabině nezačaly házet pivo. Je to neskutečné, fakt.

Koukal jsem, že jste zvládly pěkně osprchovat i koučku…
Myslíte, že tohle je pot? (ukazuje si na vlasy) To celé je pivo. Takže něco tam létalo, no. Ale ty oslavy jsou skvělé. Užijeme si to.

Přece jen, jsme v Dánsku, takže asi budete slavit jako Dáni…
Samozřejmě, bez toho to nejde. (směje se) 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Daniela Pejšová (@dadapejsova)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz