Velký trejd v extralize je oficiální! Pardubice měnily s Karlovými Vary

Tomáš Vondráček a Filip Koffer | Foto: Koláž hokej.cz

Spekulace o výměně mezi Pardubicemi a Karlovými Vary jsou konečně potvrzeny. Na východ Čech přichází kapitán energetiků Tomáš Vondráček, opačným směrem pak míří mladík Filip Koffer.

Oba kluby transakci potvrdily na svých oficiálních webových stránkách.

Dynamo tak získalo po zbytek ročníku, ve kterém patří mezi hlavní favority na zisk extraligového titulu, výraznou ofenzivní posilu.

A nejen do té doby: Vondráček s klubem obratem podškrábl nový tříletý kontrakt.

Energie k trejdu svého kapitána sáhla z prostého důvodu. Vyhlášený bojovník se totiž na západě Čech rozhodl neprodloužit vzájemnou spolupráci.

„Tomáš za námi přišel s tím, že u nás už v příští sezoně působit nebude.“

„Tomáš za námi přišel s tím, že u nás už v příští sezoně působit nebude. Už nyní skládáme mužstvo i s výhledem na další sezony, proto jsme se rozhodli výměnu uskutečnit,“ vysvětluje sportovní manažer Václav Skuhravý.

Vondráček v lázeňském městě působil necelé čtyři roky, od loňského srpna zastával roli kapitána. Za Energii odehrál 171 zápasů s bilancí 97 bodů (56+41).

„Chtěl bych všem poděkovat za to, že jsem mohl hrát za Karlovy Vary.“

„Chtěl bych všem poděkovat za to, že jsem mohl hrát za Karlovy Vary. Vždy jsem se snažil pro mužstvo odvádět maximum. Moc si vážím podpory fanoušků, kterou jsem tady měl,“ loučí se 31letý útočník.

Kdo vyhrál tuhle výměnu?

1535 hlasů

Teď už vyhlíží štaci v ambiciózním Dynamu.

„Jdu do týmu, který hraje na předních pozicích, takže pocity po příchodu jsou dobré. Doufám, že pomůžu k nějakému velkému úspěchu,“ přeje si Vondráček.

„Očekáváme od Tomáše velký přínos co se týče nasazení, bruslení a práce v oslabení.“

„Očekáváme od Tomáše velký přínos co se týče nasazení, bruslení a práce v oslabení. Je to velice nebezpečný a silný hráč, výborný do defenzívy, dovede ale také skvěle podpořit útok,“ vypočítává kouč Radim Rulík pro web hcdynamo.cz.

Klub na oplátku z Pardubic získal perspektivního Koffera, který přesně zapadá do koncepce energetiků.

V Karlových Varech zkrátka s mladými hráči pracovat umí.

„Filip hraje dobře na obou koncích kluziště. Je to výborný bruslař, který umí hrát defenzivně a je velmi platný i v oslabeních. Vidíme v něm velký potenciál,“ komentuje jeho příchod trenér David Bruk.

21letý křídelník letos nastupoval převážně za první tým Dynama, párkrát vypomohl také pardubickému béčku v Chance lize. Mezi profesionály debutoval už během sezony 2018/19.

„Filip hraje dobře na obou koncích kluziště. Vidíme v něm velký potenciál.“

„Filip se stal svojí pílí a přístupem stabilním členem A týmu. Nicméně pro jeho další rozvoj potřebuje udělat další krok dopředu,“ věří sportovní manažer východočeského celku Dušan Salfický.

Mládežnický reprezentant zatím v extralize nastřádal 82 startů, s Energií se domluvil na kontraktu do konce ročníku 2024/25. 

„Už se moc těším na novou zkušenost a výzvu.“

„Už se moc těším na novou zkušenost a výzvu, kterým pro mě angažmá v Karlových Varech bude. Věřím, že budu pro tým platným hráčem,“ říká Koffer na uvítanou pro web Energie.

Foto: hokejkv.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz