Výročí Nagana slavil Ručinský třemi asistencemi: Hlavou mi to neblesklo

Foto: hcsparta.cz

23. února 2015, 10:30

Ondřej Vlk

Už devátá výhra v domácím prostředí v řadě a třetí celkově, to je bilance hokejového Litvínova. Jejich domácí tvrz nedokázaly dobýt ani ve formě hrající Vítkovice, které bojují o play off. Severočeši potvrdili, že body doma nerozdávají zadarmo a suveréně si dokráčeli za tříbodovým vítězstvím.

Pěti góly smetli Ostravany, jedinou kaňkou nedělního úspěchu byla ztráta čistého konta Pavla Francouze, který inkasoval až necelé tři minuty před závěrečnou sirénou.

Hvězdou večera byla opět nestárnoucí veterán Martin Ručinský, který se třemi nahrávkami posunul na druhé místo kanadského bodování extraligy za svého parťáka Viktora Hübla.

V neděli to bylo přesně 17 let od historického úspěchu v Naganu. Jak vzpomínáte na výjimečný triumf?
"Ani mi to neproblesklo hlavou. Už jsme se o tom bavili několikrát, Nagano bylo prostě výjimečné a nevzpomeneme si na něj jenom my hráči, ale celý hokejový národ. Stmelilo to lidi a v únoru roku 1998 to bylo opravdu kouzelné."

Po tolika letech pořád valíte v extralize. Teď jste se třemi asistencemi dostal na druhé místo kanadského bodování. Čekal byste to?
"Statistiky moc nesleduji, zajímá mě týmový výkon. Samozřejmě, když mohu pomoci mužstvu, tak jsem jedině rád. Druhé místo je u nás spíše týmový výkon. Já jsem to sám nečekal a řekl bych, že to asi nikdo z hokejové veřejnosti nečekal. Máme výbornou sezonu, hrajeme jako mužstvo a nemáme vyloženě nějaké výkyvy. Jsme moc rád, že jsme součástí tohoto mužstva, protože je to opravdu výjimečná sezóna. Uvidíme v play off, tam začíná nová soutěž."

Vítkovice jste smetli 5:1, nedali jste jim moc šancí. Jak byste zhodnotil utkání?
"Do zápasu jsme šli s pokorou a respektem, protože jsme věděli, že Vítkovice hrají ve výborné formě. Hrají dobrý hokej a nejen k nim, ale ke každému soupeři přistupujeme s pokorou. Vždy se na soupeře dobře připravíme, trenéři nám dají veškerý podklad ke každému utkání, jak soupeř hraje a na co se máme připravit. Samozřejmě je to na hráčích, ale my jsme odehráli dobrý zápas. Dali jsme pět gólů, jeden dostali, ale to potvrzuje celou naší sezónu. Jsme útočně laděné mužstvo, máme to v krvi, a to nám zůstane. Zlepšili jsme se ale v defenzívě a samozřejmě máme taky Francíka."

Není to jen o hvězdách, tentokrát vám chyběl nejproduktivnější hráč Viktor Hübl, ale i přes to vždy dokážete jeden druhého zastoupit. Je to také důležitý faktor letošní sezony?
"Máme po dlouhé době širší kádr, než jsme měli obvykle. Vždycky to tu stálo na dvou, třech hráčích. Dnes máme, dá se říci všechny kvalitní lajny. Každá může dát gól, výborně to podporují i obránci, dnes dal Pavlík dva góly, Štindl se taky trefil. Hloubka v mužstvu je, jen v tom pokračovat. Chceme udržet tempo, které jsme nastolili. Pohybujeme se v horních patrech tabulky pravidelně a samozřejmě si chceme umístění udržet, ale rozhodne až play off."

Sestřih utkání Litvínov - Vítkovice

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz