Zrodila se hvězda! 14letá Lopušanová je MVP šampionátu

Foto: Andrea Cardin / IIHF

Slafkovský? Nemec? Slováci si hýčkají další supertalent. Teprve čtrnáctiletá útočnice Nela Lopušanová byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou mistrovství světa žen do 18 let ve švédském Östersundu!

Pět zápasů – devět branek a tři asistence. Většina gólů navíc krásných. Granlundova finta, Kyselova finta a další akce, kterým tleskal celý hokejový svět.

Fenomenální vizitku zanechala Nela Lopušanová na mistrovství ve Švédsku. Žádné hokejistce v jejím věku se totiž ještě nic takového nepovedlo. Tabulku střelkyň nakonec neovládla, kanadské bodování ale ano.

Zcela po zásluze ji tak přítomní novináři vyhlásili nejužitečnější hráčkou turnaje!

Vešla se i do All-Star týmu a také získala od direktoriátu mistrovství trofej pro nejlepší útočnici.

Na dalších postech zaujaly švédské hokejistky, které kromě finálového debaklu předváděly skvělý hokej. Nejlepší brankářkou byla vyhlášena Felicia Franková, nejlepší obránkyní Mira Jungakerová.

Složení All-Star týmu pak doplnily americká obránkyně Molly Jordanová a na postu útočnic Finka Pauliina Salonenová a Kanaďanka Caitlin Kraemerová.

Salonenová svým výkonem – včetně pofidérně uznané vítězné branky – rozhodla čtvrtfinále proti českému týmu, Kraemerová byla s deseti góly nejlepší střelkyní a druhou nejproduktivnější hráčkou MS.

Připomeňme, že na loňském červnovém šampionátu se do hvězdné formace dostala i Adéla Šapovalivová a produktivitu turnaje ovládla Tereza Plosová. Letos se obě dvě zařadily alespoň do elitní desítky bodování: Šapovalivová byla s bilancí 4+2 šestá, Plosová s bilancí 3+3 osmá. Dvanáctá skončila mladičká Linda Vocetková (3+2).

Nejlepší hráčky podle direktoriátu turnaje

Brankářka: Felicia Franková (Švédsko)
Obránkyně: Mira Jungakerová (Švédsko)
Útočnice: Nela Lopušanová (Slovensko)

All-Star tým turnaje podle novinářů

Brankářka: Felicia Franková (Švédsko)
Obránkyně: Mira Jungakerová (Švédsko), Molly Jordanová (USA)
Útočnice:
Nela Lopušanová (Slovensko), Pauliina Salonenová (Finsko), Caitlin Kraemerová (Kanada)
Nejužitečnější hráčka:
Nela Lopušanová (Slovensko)

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz