Hokejka news

  • 22. 2. - 09:00

    Nový film nejen o hokeji

    Film Děti Nagana, který je ode dneška v kinech, je poctou úspěchům českých hokejistů a vzdává hold legendám, které se postaraly o obrovské překvapení na ZOH v Naganu. Předává poselství o tom, že dětské sny mají mnoho podob a děti je třeba podporovat. Zároveň otevírá aktuální téma dětí a sportu, protože s podporou pohybu dětí je potřeba začít u rodiny. A to je také jedno z klíčových poselství celého filmu Děti Nagana.

  • 15. 9. - 11:28

    Hokejka TV - PODPOŘTE KLUBY!

    Koupí předplatného a sledování hokeje online podpoříte kluby! Děkujeme, že jste s námi!

  • 4. 2. - 11:32

    O kapku lepší hokej

    4. únor je Světovým dnem rakoviny!
    Zapoj se s hokejem i Ty! Více zde.

  • 26. 11. - 11:57

    Křest knihy Hrdinové hokeje už v pondělí 2.12.!

    Hokejová historie zábavnou formou, to je kniha Hrdinové, která právě vychází! Křest knihy ve sportovním areálu NA FRANTIŠKU bude spojen s parádní hokejovou akcí. Přijď se určitě podívat!

Týden hokeje, náborová akce pořádaná kluby ve spolupráci s ČSLH, skončil úspěchem, když se ho v pětadvaceti oddílech zúčastnilo osm set dětí. I proto připravuje ČSLH na konec ledna 2017 další Týden, který bude tentokrát rozšířen do celé České republiky. V úvodní etapě se projektu zúčastnily Benátky nad Jizerou, Bílina, Černošice, Děčín, Hvězda Praha, Cheb, Kadaň, Karlovy Vary, Klášterec nad Ohří, Klatovy, Kralupy nad Labem, Litoměřice, Louny, Mariánské Lázně, Most, Nejdek, Ostrov nad Ohří, Příbram, Rokycany, Sokolov, Tachov, Rakovník, Roudnice nad Labem, Slaný a Zbraslav.

Cílem pilotního Týdne hokeje bylo především ukázat, jak moc zábavný hokej je a dopřát dětem a rodičům příjemně strávený den. Děti si vyzkoušely nejen samotné bruslení, ale i řadu dalších aktivit, rodiče získali informace o tom, co obnáší mít doma malého hokejistu a jaké výhody lední hokej klukům a děvčatům poskytuje. „Filozofií ČSLH je rozšířit počet bruslících dětí v České republice, k čemuž nám Týden hokeje může velmi pomoci. Následně se hodně věnujeme také práci s trenéry, kteří mají právě nejmenší hokejisty na starosti,“ vysvětlil Milan Hnilička, manažer rozvoje ledního hokeje ČSLH.

"Všude přišlo hodně dětí a bylo skvělé sledovat, jak je pohyb na ledě baví."

Za dohledu zkušených trenérů zažily děti mnohdy úplnou hokejovou premiéru. „Myslím, že se to moc povedlo. Všude přišlo hodně dětí a bylo skvělé sledovat, jak je pohyb na ledě baví. Když bylo potřeba, rád jsem dětem při prvních krůčcích na ledě pomohl,“ pochvaloval si olympijský vítěz z Nagana Martin Procházka, který se několika náborů zúčastnil. Děti si kromě aktivit na ledě vyzkoušely i suchou přípravu, společně s rodiči se podívaly, jak vypadá hokejová výstroj, zhlédly ukázku miniutkání jen o málo starších hokejistů a hlavně si užily spoustu zábavy, o kterou se starali trenéři a maskoti Ťuk a Puk, kteří na některé z náborových akcí zavítali.

„Všem klubům jsme poslali doporučení, jak akci v rámci Týdne hokeje uspořádat. Přestože jsou oddíly zvyklé pořádat nábory vlastní cestou, řídily se navrženými pokyny. Počet příchozích dětí je pro zúčastněné kluby, stejně jako pro všechny, kdo se na přípravě projektu podíleli, hezkou odměnou,“ dodal Milan Hnilička. Kromě prvního hokejového zážitku si děti ze stadionů odnesly i dárkový balíček, ve kterém byl opravdový hokejový dres. A také společnou fotografii s kamarády a ostatními účastníky, kteří na akci zavítali.

OBRAZEM: Začal Týden hokeje, děti udělaly první krůčky na ledě »

Další Týden hokeje se uskuteční v termínu 23. - 29. ledna 2017, přičemž do projektu se tentokrát budou moci přihlásit všechny kluby z České republiky, které mládežnický hokej provozují. Týden hokeje je součástí čtyřletého rozvojového programu ČSLH Pojď hrát hokej, zaměřeného na podporu náborů v klubech. Součástí programu je rovněž projekt Hokejová výstroj nejmenším, v jehož rámci obržely kluby, které se výchově mládeže věnují, až dosud zdarma sety s vsýtrojí pro začínající hokejisty v hodnotě 62 milionů korun.

Share on Google+

HOKEJKA TV

HOKEJKA TV