Milníky pro příští sezonu WSM Ligy: Dosáhne Roubík 1000. bodu?

Foto: Karel Vaculík

5. září 2016, 10:57

Marek Hedbávný

„Jsem rád, že se mi v první lize podařilo to, co se mi podařilo. Těší mě hlavně počet odehraných zápasů. Dal jsem si takovou metu, na kterou bych chtěl dosáhnout – a to je tisíc utkání," přeje si Jaroslav Roubík. Možná se dočká už v letošní sezoně. Útočník Slovanu ale nebude sám, kdo může zakulatit svá úchvatná čísla.

Milník číslo jedna – 1 000 soutěžních zápasů Jaroslava Roubíka
60 utkání. Tolik chybí Jaroslavu Roubíkovi k dosáhnutí unikátní mety v historii druhé nejvyšší soutěže. Překoná ji už letos? Je to možné, záležet bude hlavně na úspěších Ústí nad Labem.

Počet odehraných zápasů se u Jaroslava Roubíka různí, ověřené statistiky z první ligy totiž existují až od sezony 1999/2000. Server eliteprospects.com tak uvádí 939 utkání, zatímco podle oficiálních statistik na Hokej.cz, které by se doplnily o neoficiální čísla z ročníku 1998/1999, má za sebou už 940 prvoligových startů. Směrodatný je poslední údaj.

Každopádně – aby mety tisíce utkání dosáhl už letos, bude potřeba, aby Slovan postoupil do play off a v něm došel co nejdále. 

Milník číslo dvě – 1 000 kanadských bodů Jaroslava Roubíka
To hranice tisíce získaných bodů je jen v Roubíkových rukách. Zatím dal 434 gólů a na dalších 517 se podílel asistencí. Schází mu tedy 49 bodů. Pokud vydrží osmatřicetileté ikoně zdraví, slavit může už v základní části. Vždyť v minulé sezoně získal v součtu s play off neuvěřitelných sto bodů.

I přes odchod dvorního střelce Davida Tůmy významnější pokles formy očekávat nelze. „Jarda se umí na sezónu připravit, je to velmi zkušený hráč. Do tisíce bodů v soutěži mu schází 49 bodů, a to jistě zvládne," věří trenér Miroslav Mach.

„Jarda se umí na sezónu připravit, je to velmi zkušený hráč. Do tisíce bodů v soutěži mu schází 49 bodů, a to jistě zvládne."

Milník číslo tři – 300 gólů Tomáše Nouzy
264 branek – to je dosavadní bilance Tomáše Nouzy v rámci jeho prvoligové kariéry. Zaokrouhlí ji českobudějovický kanonýr už letos?

Milník číslo čtyři – 700 zápasů Tomáše Nouzy
Opět Tomáš Nouza. Do mety 700 utkání mu v první lize zbývá odehrát 56 zápasů. Pokud ho nepotká vážné zranění, stihne to už v tomto ročníku. Letošní sezona Motoru by totiž mohla být hodně dlouhá.

Tomáš Nouza.

Tomáš Nouza. | Foto: hcmotor.cz

Milník číslo pět – 600 zápasů Tomáše Čachotského
Navrátilec do jihlavské sestavy je hrající prvoligovou legendou. Čachotský naskočí k šestistému zápasu, pokud ho ze hry nevyřadí nepříjemné okolnosti, už v 17. kole doma proti Havířovu.

Milník číslo šest – 500 bodů Tomáše Čachotského
Na spadnutí je i Čachotského jubilejní pětistý bod v historickém bodování WSM Ligy. Nájezdový šikula jich má zatím 484.

Milník číslo sedm – 700 zápasů Davida Dolníčka
Kapitán Horácké Slavie přidá další sezonu, a pravděpodobně si tak připíše sedmistý start ve druhé nejvyšší soutěži. Zatím naskočil k 657 duelům. Jen málokdo jich v první lize odehrál tolik jako první centr Třebíče. Ta letos slaví 20 let v první lize a David Dolníček si pamatuje ještě tu první. Jeho parťáci Martin Čech a Milan Přibyl by pak mohli nastoupit k 600. utkání v prvoligové kariéře. 

David Dolníček.

David Dolníček. | Foto: Jiří Mokrý, hstrebic.cz

Milník číslo osm – 20 let Horácké Slavie ve WSM Lize
Nejdéle působícím týmem ve druhé nejvyšší soutěži je Třebíč, která letos oslaví už dvacátou prvoligovou sezonu v řadě. Vzhledem ke kulatému výročí chystá pro fanoušky řadu novinek.

Milník číslo devět – 60. výročí založení HC Dukla Jihlava
Slavit se bude i u krajského rivala. Je to už šedesát let, co v Jihlavě hraje Dukla. Během této doby se stala hned dvanáctkrát československým šampionem. Naposledy v roce 1991. Mimochodem jako kapitán u toho byl současný jednatel Bedřich Ščerban.

Milník číslo deset – 40 let hokeje ve Frýdku-Místku
Také hokej ve Frýdku-Místku má narozeniny. Čtyřicáté, na což odkazuje logo na nových dresech. Ty byly představeny na tiskové konferenci, na které se vedení pochlubilo, že už má prodáno 800 permanentek.

Lukáš Daneček, brankář Frýdku-Místku, s dresem pro sezonu 2016/2017.

Lukáš Daneček, brankář Frýdku-Místku, s dresem pro sezonu 2016/2017. | Foto: hcf-m.cz

Prvoligová preview:

» HC Frýdek-Místek
» HC Most
» HC Benátky nad Jizerou
» SK Horácká Slavia Třebíč
» HC Stadion Litoměřice
» SK Kadaň
» AZ Havířov
» HC ZUBR Přerov
» LHK Jestřábi Prostějov
» Rytíři Kladno
» HC Slovan Ústí nad Labem
» ČEZ Motor České Budějovice
» HC Slavia Praha
» HC Dukla Jihlava

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz