VIDEO: Čermák simuloval, zaplatí pokutu. Kašík s Malcem bez trestu

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

Disciplinární komise Tipsport extraligy se v právě probíhajícím předkole Česká pojišťovna play off rozhodně nenudí. Na stole jí přistává jeden podnět za druhým. Ty však většinou končí zastavením disciplinárního řízení. Jedinou výjimkou je prozatím jednání brněnského kapitána Leoše Čermáka, který se dle názoru šéfa disciplinárky Karla Holého dopustil přehrávání, za což inkasoval finanční pokutu ve výši deseti procent základní měsíční odměny.

Leoš Čermák využil ataku protihráče Petra Šidlíka k tomu, aby se pádem na ledovou plochu po předchozím odrazu z pravé brusle, doprovázeném teatrálním vykopnutím nohou, pokusil ovlivnit úsudek rozhodčích a získat výhodu pro vlastní mužstvo,“ hlásí Karel Holý, který se incidentem zabýval na základě podnětu Chomutova. Tomu se nezdálo v pořádku ani jednání brněnského mladíka Adama Rašky.

Jednání Leoše Čermáka najdete zde

Adam Raška zvolil při stíhání Dominika Tejnora chybný směr jízdy a dostal se tak do kolize s Jurajem Valachem. Ve snaze se z kolize vymanit šlápl na vlastní hůl a upadl, přičemž nelze jednoznačně potvrdit, že se tak stalo úmyslně s cílem ovlivnit úsudek rozhodčích,“ domnívá se šéf disciplinárky, která musela řešit také podnět Komety. Té se pro změnu nelíbil zákrok Romana Červenky na Hynka Zohornu.

Jednání Adama Rašky najdete zde

Roman Červenka prokazatelně zasáhl Hynka Zohornu po vstřelení branky holí drženou v obou rukách. Vzhledem k tomu, že seknutí bylo vedeno na hráčské kalhoty a nebylo způsobilé ohrozit zdraví protihráče, neztotožnili jsme se nicméně s názorem předkladatele podnětu, že by hráč jednal s cílem způsobit soupeři zranění,“ říká Karel Holý, který řízení s produktivním útočníkem zastavil.

Zákrok Romana Červenky na Hynka Zohornu najdete zde

Ve stejném utkání disciplinárka řešila ještě zákrok Tomáše Malce na Dominika Tejnora, za který mu byl rozhodčími uložen trest na pět minut plus do konce utkání za vražení na hrazení. „Tomáš Malec se při zákroku nedopustil zřetelného přistrčení rukama a zákrok nebyl veden v nebezpečné vzdálenosti od hrazení, nýbrž v jeho bezprostřední blízkosti,“ líčí Holý s tím, že Malce disciplinárně trestat nebude.

Zákrok Tomáše Malce na Dominika Tejnora najdete zde

Stejně jako zlínského brankáře Libora Kašíka, který inkasoval vyšší trest za sekání na Daniela Rákose. „Libor Kašík reagoval na situaci, kdy byl v důsledku prudkého zabrzdění Daniela Rákose zasažen ledovou tříští a holí drženou v obou rukách ho pak zasáhl nad hráčskými kalhotami. Přestože se jednalo o zcela neadekvátní reakci, zákrok nebyl takové povahy, aby vyžadoval další postih,“ má jasno Karel Holý.

Zákrok Libora Kašíka na Daniela Rákose najdete zde

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz