A zase on! Řezníček katem Energie: Spíš náhoda. Začal jsem si věřit

Dalibor Řezníček | Foto: Michal Struž, hc-olomouc.cz

35 utkání a bilance 6+10. 32letý obránce Dalibor Řezníček už dorovnal svoji životní sezonu, letos se mu opravdu daří. A to hlavně proti Karlovým Varům, kterým dal i potřetí v řadě gól.

„Jsem rád, že to pokračuje. Ale oblíbený soupeř to asi není, je to spíše dílo náhody,“ zamýšlí se s úsměvem Řezníček nad svou skvělou bilancí proti Energii (3+1 ve třech utkáních). 

Ve středeční dohrávce 29. kola pojistil výhru Olomouce trefou na 3:1 a zaznamenal tak šestý zásah v sezoně.  

„V přípravě před sezonou jsem nějak nic nezměnil ani, nějaké body jsem udělal na začátku a začal jsem si věřit. Budu se snažit, aby to pokračovalo do konce sezony,“ má jasno zkušený zadák. 

Ten už dorovnal i svou bodově nejlepší sezonu v extralize, v ročníku 2020/2021 měl ve Zlíně bilanci 4+12. „Osobní metu určitě neřeším. Svazovalo by mi to ruce. Budu se snažit hrát stejně každý zápas a uvidíme, co z toho bude,“ říká skromně. 

„Osobní metu určitě to neřeším. Svazovalo by mi to ruce."

Řezníček má postupně i velké vytížení. Dostává se také na přesilové hry. „My jsme zareagovali na začátku sezony na jeho výkony. Bylo to tím, že je ofenzivní, začalo se mu dařit, cítí se dobře,“ vysvětluje asistent trenéra Róbert Petrovický.

„Dali jsme mu prostor i v ofenzivnějších věcech, zvládá to velmi dobře. Zároveň má svoje defenzivní přednosti. Věříme tomu, že v tom bude pokračovat,“ dodává Petrovický. 

Svěřenci Tomajka a Petrovického zvládli ve středu duel s Karlovými Vary. Potvrdili tak, že doma jsou v poslední době velmi silní. Posledních osm utkání? Hned sedm výher! 

„Hraje se nám doma dobře. Ostatním týmům se tady nehraje podle mě nejlépe. Snažíme se toho využívat. Ale musíme vozit body i z venku, nejde hrát jen na domácí výsledky,“ upozorňuje Řezníček, který se ohlédl i detailněji za středečním utkáním. 

„Ale jsme rádi, že jsme ve středu tabulky. Věřím, že se posuneme ještě výš."

„První třetina nebyla od nás moc dobrá, Vary dobře bruslily a daly nám i první gól. Důležité bylo, že jsme srovnali a pak jsme i měli více sil. Věřili jsme pak domácímu prostředí, že to urveme.“ 

Hanáci tak slavili proti sousedovi v tabulce a náleží jim aktuálně devátá pozice. Mají tak dobře našlápnuto k tomu, aby hráli opět minimálně předkolo play off. 

„Na předsezonní prognózy se vůbec nedíváme. Pracujeme zápas od zápasu. Ale jsme rádi, že jsme ve středu tabulky. Věřím, že se posuneme ještě výš,“ zakončuje.

Dalibor Řezníček

Dalibor Řezníček | Foto: Jakub Šustr, hc-olomouc.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz