Camara touží po titulu. Usadí se na východě Čech?

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

Pardubičtí fanoušci nyní mají po letech útrap mnoho důvodů k radosti. Jejich tým bojuje na čele tabulky, klub je stabilizovaný a s klidem vyhlíží play off. Dvouletou smlouvu navíc nedávno v Dynamu podepsal Anthony Camara, oblíbenec publika s úžasnou produktivitou a čichem na góly. Co na sebe emotivní Kanaďan prozradil v obsáhlém rozhovoru?

Během 93 utkání v dresu Východočechů dokázal Camara nasbírat 79 bodů, z toho 47 gólů. To je opravdu úctyhodná bilance pro útočníka, který byl loni druhým nejproduktivnějším cizincem extraligy.

Není tak divu, že o něj Dynamo tolik stálo. Včetně fanoušků, kteří vytvářeli transparenty s prosbou, aby Anthony svoji smlouvu prodloužil. Zaznamenal Kanaďan vzkazy, které na něj mířily? 

„Jasně, všiml jsem si jich. Během posledního zápasu jsem je měl přímo před nosem. Moc si toho vážím, od lidí v hledišti to bylo opravdu hezké,“ prozradil miláček enteria areny s tím, že také atmosféra na pardubickém zimním stadionu byla jedním z důvodů, proč se rozhodl pro podpis.

A kromě toho? „Město, tým, možnost vyhrát extraligu… Touha po vítězství je pro mě důležitá, novou smlouvu bych nepodepsal, kdybychom nehráli o play off. V Pardubicích se cítím dobře a chci vyhrávat, takže medailové ambice určitě hrají roli,“ řekl Camara pro klubový web.

„Novou smlouvu bych nepodepsal, kdybychom nehráli o play off.“

Osmadvacetiletého Kanaďana označil manažer Salfický za jednoho z nejlepších hráčů extraligy, což podporuje například fakt, že v dosavadní extraligové sezoně zatím nasbíral Camara o bod víc než David Krejčí. Zajímavě se ukázal i v loňském play off, kdy bodoval v každém zápase Pardubic.

„Myslím, že důvěru ve mě projevil klub právě tou novou smlouvou. Vedení mi věří, a já zase věřím jim, že vždycky dokážou dát dohromady co nejlepší tým,“ popisuje Camara vzájemný vztah. 

Když už ale zmiňujeme oslňující produktivitu, jak důležitá je pro samotného hráče? „Jediné statistiky, které mě zajímají, jsou ty týmové. Chceme být nejlepším týmem v Česku, takže vždycky sleduju jen tabulku. A snažím se být co nejvíc pozitivní, i když se nám někdy tolik nedaří, protože našemu týmu věřím.“

Může být Camara klíčovým faktorem ve vyřazovacích bojích? 

„Mám svoji roli – každý den makat naplno. Snažím se do mužstva přinášet soutěživost, chci abychom byli konkurenceschopní. A jsem odhodlaný dělat cokoli, co se po mě chce. Přihrávky ostatním jsou pro mě stejně důležité, jako góly, a když je potřeba, zblokuju i střelu. Nesoustředím se na jednu specifickou věc, prostě jsem tady, abych hrál co nejlepší hokej,“ směje se Camara při odpovědi.

„Jediné statistiky, které mě zajímají, jsou ty týmové. Chceme být nejlepším týmem v Česku, takže vždycky sleduju jen tabulku.“

Z jeho projevu je cítit, že na rozhodující část sezony už se těší nyní. „Loni to pro nás byla skvělá zkušenost a poučení. Poznali jsme, jaký se hraje hokej ve vyřazovací fázi, jak vypadá pravá týmová hra, jak nepříjemní umí být soupeři, a uvědomili jsme si, na čem je potřeba pracovat,“ vzpomíná „Cam“ na vítězné předkolo s Karlovými Vary a prohrané čtvrtfinále s Mladou Boleslaví.

A kromě týmových ambicí si pochvaluje i týmovou vzdělanost. „Většina kluků umí anglicky perfektně, někteří trochu hůř, ale dokážeme si promluvit, což je super. Robert Kousal mi pak nejvíc pomáhá s těmi hokejovými věcmi. Když něčemu nerozumím, tak mi překládá a vysvětluje pokyny trenéra.“

Camara v mládí nehrál pouze hokej, bavil ho i basketbal, baseball a americký fotbal. Kromě sportů a svého milovaného psa se ale zajímá také o trh s nemovitostmi. Když teď zůstane v Česku na další dva roky, neplánuje nějakou investici v Pardubicích? 

„To zní jako dobrý nápad. Ještě jsem nad tím nepřemýšlel, smlouvu jsem podepsal teprve nedávno. Ale díky za tip, možná ho využiju,“ odpověděl s úsměvem střelec, na kterého bude Dynamo spoléhat.

Foto: Ladislav Adámek, hcdynamo.cz

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz