Chtějí obhájit zlato! Tohle je TOP 5 osobností Kanady

Foto: iihf.com

28. května 2022, 12:55

Josef Prášek

(TAMPERE, od našeho zpravodaje) Minulý rok došli kanadští hráči do finále, kde porazili Finsko a slavili první místo. I letos se s Kanadou musí počítat, opět má silný tým. Poradí si Češi s tímto soupeřem pro semifinále?

Thomas Chabot (O, 25 let)

Letošní sezona: Ottawa Senators (NHL), 59 zápasů, 7+31

Kapitán letošního výběru startuje na svém třetím světovém šampionátu. Ve 25 letech patří k top obráncům v zámořské NHL: doposud hraje celou dobu v Ottawě. I když v minulé sezoně nastoupil jen do 59 zápasů, stejně byl nejproduktivnějším bekem svého mužstva.

Foto: iihf.com

Mathew Barzal (Ú, 25 let)

Letošní sezona: New York Islanders (NHL), 73 zápasů, 15+44

Ve své první sezoně (2017/2018) v NHL zazářil 85 body! Doteď to je jeho nejlepší ročník v kariéře. Do Finska přiletěl jako velká posila do ofenzívy, ale zatím se mu moc nedaří. V základní skupině nebyl skoro vidět. Nicméně když šlo do tuhého, tak ve čtvrtfinále byl důležitou osobou: proti Švédsku zaznamenal dva kanadské body včetně vyrovnávací branky v závěru a asistence při rozhodujícím gólu v prodloužení.

Pierre-Luc Dubois (Ú, 23 let)

Letošní sezona: Winnipeg Jets (NHL), 81 zápasů, 28+32

Doposud nejlepší hráč Kanady na letošním světovém šampionátu, však tento 23letý forvard už získal 12 bodů (7+5) a je také nejlepším střelcem celého mistrovství světa. Trojka draftu 2016 má za sebou už šest kompletních sezon v nejlepší hokejové lize světa. Těží hlavně ze své urostlé postavy: Dubois má téměř 100 kilo a měří 191 centimetrů.

Drake Batherson (Ú, 24 let)

Letošní sezona: Ottawa Senators (NHL), 46 zápasů, 17+27

Nováček v kanadském dresu. Batherson poprvé startuje na velké mezinárodní akci, do NHL prorazil dva roky zpátky. Letos měl v Ottawě více jak bod na jeden zápas. Jeho kariéra má vzestupnou tendenci: draftovaný byl až na 121. místě, ale poslední rok se mu opravdu daří. Však i ve Finsku je jeden z nejlepších hráčů, na kontě má před zápasem s Českem 11 bodů.

Damon Severson (O, 27 let)

Letošní sezona: New Jersey Devils (NHL), 80 zápasů, 11+35

Tohle je pro něj druhé mistrovství světa, ale z prvního si přivezl stříbrnou medaili. A letos je kousek od dalšího cenného kovu. Severson je u Devils poslední dva roky asistentem kapitána. Tenhle šikovný pravák je ve Finsku druhým nejvytěžovanějším hráčem Kanady (průměrně odehraje za jeden zápas přes 20 minut). 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz