Mládežnické ligy už stopli i Švédové, nejméně do konce roku

Foto: Karel Švec, Český hokej

Česko už není jedinou zemí, ve které stojí nejvyšší mládežnické soutěže. Ve středu se k němu přidalo Švédsko.

Švédové v koronavirové krizi nesáhli po plošné uzávěře, teď na ně ale také dolehla druhá vlna a zhruba od poloviny října jim počty nakažených rapidně stoupají. Nařízení se mění napříč regiony, v některých oblastech už znemožnila trénink i zápasy mládežnických družstev.

Oba tyto související fakty nyní dovedly výkonný výbor Švédské asociace ledního hokeje k razantnímu verdiktu: Pozastavil chod elitních soutěží v kategoriích U20 a U18.

„Rozhodnutí platí od 11. listopadu minimálně do konce kalendářního roku. Vývoj pečlivě sledujeme a naším cílem je soutěže znovu rozběhnout, ale ne dříve než v novém roce,“ uvedl Olof Ostblom, manažer soutěží.

Zápasů se teď nedočká ani řada českých hokejistů působících ve Švédsku.

Foto: Maddeg fotografi

Nejlépe z nich si v úvodu sezony vedl Theodor Pištěk. Devatenáctiletý útočník rozvíjí svůj talent už pátým rokem v Örebro a letos má parádní formu: V 19 utkáních zaznamenal 11 gólů a 19 nahrávek, což ho řadí na čtvrté místo statistik celé ligy!

K průměru bodu na zápas se blíží také o dva roky mladší Jakub Altrichter z Mory (11 / 3+7), coby obránce solidně přispívá Tadeáš Talafa z Växjö (17 / 2+5). V soutěži působí ještě další beci Jakub Žůrek a Ondřej Volráb.

Čtyři střetnutí letos odehrál za juniorku Lulea Radek Mužík (2+1), dalších osm startů bez bodu přidal v A-týmu. Coby adept na mistrovství světa dvacítek určitě potřebuje zůstat v zápřahu, stejná vidina žene dopředu i Pištěka.

Výraznější zastoupení má český hokej v soutěži U18. Zejména zásluhou kolonie v Lidingö, kterou vede Otakar Vejvoda mladší. Působí pod ním šest krajanů v poli a tři v bráně!

Bodově se nejlépe vede Adamu Dvořákovi, jenž na sebe loni upozorňoval v dorostu Třemošné. Letos nasbíral v osmi zápasech 11 záznamů (7+4). Průměr bodu na utkání překonal ještě Alex Štěpánek z Nacky, tedy dalšího předměstí Stockholmu. Nejzkušenější Marek Brada už převážně nastupuje za dvacítku Björklöven ve druhé nejvyšší soutěži.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz