Vyškov chce mít mládež až do dorostu. S náborem pomáhá i moderní hala

Foto: mbkvyskov2008.cz

S novým zimním stadionem přišla obnova. Ve Vyškově vzkřísili k životu mládežnický hokej a mají s ním smělé plány – klub by rád pracoval s kategoriemi od těch nejmenších až po dorostence. Hráči by pak měli možnost rozhodnout se, kam chtějí pokračovat dál. O zřízení A-týmu se zatím neuvažuje.

Vyškovský hokej, to byl starý stadion postavený v první polovině 70. let v rámci Akce Z. Při zápasech Vojenské tělovýchovné jednoty Vyškov ve druhé národní lize, třetí nejvyšší úrovni v tehdejším Československu, praskal ve švech. Jeho tribuny se už však nezaplní, v roce 2017 ho zbourali a na jeho místě vyrostl stadion nový.

Společně s ním znovu zahájil svou činnost Městský bruslařský klub, jenž vznikl už v roce 2008. „Rodiče tehdejších hráčů byli trenéři, takže jak se kluci posouvali do vyšších a vyšších kategorií, postupně se rozprchli do Prostějova, Brna a dalších měst. Ve Vyškově zůstalo deset, patnáct dětí,“ vysvětluje příčiny dřívějšího útlumu v práci s mládeží současný hokejový sekretář Vyškova Miroslav Šimoník.

Foto: mbkvyskov2008.cz

Na starém stadionu se trenéři v posledních letech jeho existence pomalu báli, aby se jim na hlavu nesesunul strop. Nová moderní hala poskytuje zcela jiné podmínky, a to jak pro nábory, tak třeba pro rozcvičku před zápasem. Vzpomínky na historické momenty ale s její výstavbou nezapadly. Vyškovští by na ně v budoucnu rádi navázali.

„Zdejší hokej byl v minulosti známý svou vysokou návštěvností. Uděláme všechno pro to, aby se lidé s novým stadionem do blízkosti ledové plochy zase vrátili,“ přibližuje plány klubu Šimoník. Se založením týmu mužů se ale nepočítá. Alespoň pro tuto chvíli ne. „Touto myšlenkou jsme se zatím nezabývali. Mám informace, že ve Vyškově budou muži hrát krajskou ligu, půjde ovšem o kluky z Brna a okolí. My A-tým momentálně neřešíme,“ objasňuje šéf sekretariátu.

Důraz se bude klást na mládež. V současné době u Bruslařů fungují přípravka, třetí třída a mladší žáci. V následujících letech by měly přibýt další kategorie, zakončené dorostem. „Je to náš dlouhodobý cíl. Kluci už by se pak v 16 letech mohli rozhodnout, kam chtějí jít dál. Z dorostu už to má nějaký význam,“ podotýká Šimoník.

Foto: Pojď hrát hokej

Noví zájemci o hokej přitom nechybí, kvalitně vybavený stadion se setkává s pozitivními ohlasy i u rodičů malých dětí. Do klubu se je nebojí přihlásit, takže jich nyní ve všech výběrech působí více než 70. I díky pravidelné náborové akci Českého hokeje Pojď hrát hokej. Na led navíc oproti dřívějšku začaly chodit v přijatelnějších časech.

Změna k lepšímu nastala také u aktuálně nejstaršího vyškovského celku – mladších žáků. „Bývalo pravidlem, že kvůli nedostatku místních kluků se naši mladší žáci vždy spojili s nějakým jiným týmem. Teď už ale máme 18 svých vlastních hráčů, takže jsme schopni tuto kategorii provozovat sami. V příštím roce bychom to stejné chtěli zvládnout i u starších žáků,“ předesílá sekretář klubu Miroslav Šimoník, který chce za podporu a pomoc poděkovat městu i všem rodičům mladých hokejistů.

Foto: Pojď hrát hokej

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz