Momenty TELH: Tvrdíkova rozlučka, zloděj Kašík či nelítostný Hollweg

Libor Kašík | Foto: hokej.zlin.cz

21. října 2015, 14:35

Ladislav Vácha

Dvanácté kolo Tipsport extraligy znovu nabídlo zajímavé momenty! Připomeňte si famózní zákrok holí zlínského gólmana Libora Kašíka, který nedovolil skórovat Miroslavu Indrákovi, báječnou rozlučku královéhradeckého útočníka Michala Tvrdíka s kariérou nebo tvrdý zákrok plzeňského bouřliváka Ryana Hollwega, jenž narazil zezadu na mantinel zlínského obránce Tomáše Žižku.

Kašík ukradl gól Indrákovi (PLZ – ZLN 3:2sn)

Plzeň doma hrála se Zlínem bez branek, když měla na začátku prostřední části obrovskou šanci k otevření gólového účtu zápasu. Z rohu pásma přebral ideální nahrávku v příznivé palebné pozici mezi kruhy Dominik Kubalík a okamžitě se chystal střílet. Kotouč mu sice přitom sjel z hole, ale šťastnou náhodou se díky tomu dostal do velké příležitosti Miroslav Indrák. Ten měl v mírném úhlu na levé straně před sebou volnou půlku brány, ale brankář Libor Kašík natáhl svou hůl a kus černé gumy mu vypíchl. Parádní zákrok, který zamezil jistému gólu!   

Dojemná rozlučka Michala Tvrdíka (MHK – KVA 3:1)

Zápas v Hradci Králové se nesl nejen ve znamení bitvy o body s Karlovými Vary, ale také velkolepé rozlučky už bývalého útočníka domácích Michala Tvrdíka s kariérou. Šestatřicetiletý miláček publika totiž nečekaně oznámil konec svého hráčského života, k němuž se rozhodl z rodinných důvodů. Parádní rozlučku mu připravil nejen klub, který mu věnoval dva památeční dresy, ale také královéhradečtí fanoušci, jež mu aplaudovali vestoje a rozvinuli na tribuně jeho podobiznu, kterou doplnili číslem 12.

„Tvrďasovi děkujeme všichni v týmu za to, co tady udělal. Je škoda, že skončil. Myslím, že ještě mohl vyučovat dál, ale takhle se rozhodl a bylo to na něm. Byl v Hradci nejdéle a myslím, že spousta kluků se naučila jeho umění,“ vysekl poklonu svému spoluhráči Jaroslav Kudrna. Tvrdík v nejvyšší soutěži vystřídal 8 klubů a odehrál dohromady 724 zápasů. během nichž si připsal 132 gólů a 125 asistencí. Nepochybně mu patří za přínos pro český hokej velký dík!

Hollweg tvrdě sestřelil Žižku (PLZ – ZLN 3:2sn)

Na tabuli svítil čas 50:37, když všem fanouškům v Plzni ztuhla krev v žilách! Do rohu zlínského pásma se vydal pro puk Tomáš Žižka, který stál čelem k mantinelu a vůbec nevěděl, že se za ním řítí rozjetý Ryan Hollweg. Rebel domácích neměl se svým protihráčem žádné slitování a zezadu ho nelítostně sroloval. I když zákrok vypadal hodně ošklivě a nebezpečně, od rozhodčích obdržel jen dvouminutový trest za vražení na hrazení. Zatímco televizní komentátoři a hokejový expert Pavel Richter se shodli, že se jednalo o faul na pět minut plus do konce zápasu, disciplinární komise byla opačného názoru. Hodně se na kníratého Američana zlobil i sám Žižka, jenž má zablokovaná a zhmožděná záda. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz