Něco uplácat? To není náš cíl. Ale takhle se play off hraje, říká Jergl

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

11. března 2021, 12:47

Martin Voltr

Ofenzivní hody nečekal asi nikdo, ale i tak byl první zápas předkola Hradce s Litvínovem na góly opravdu pořádně skromný. Už první trefa z hokejky Aleše Jergla by Mountfieldu stačila!

Jergl v hradeckém dresu zas tak moc gólů nedává, ale o několik veledůležitých už se postaral. Před rokem v úvodní bitvě předkola s Karlovými Vary rovněž skóroval a Mountfield vyhrál 3:1. Teď využil už ve třetí minutě přesilovou hru. Všichni tušili, že pro domácí to může být stěžejní moment.

„Play off je jiná soutěž. Jsem určitě rád, že se mi podařilo dát gól, a doufám, že není jediný,“ ujišťuje hradecké číslo 26. Je pravda, že jeho tým letos moc podobných, krásných střel do vinglu neměl. „Já se tam snažím v přesilovce najít místo. Takhle to trénuju a povedlo se mi to,“ libuje si Jergl.

Mountfield se tím dostal do pozice, kterou potřeboval. „Vstup byl výborný. Hlavně že jsme toho prvního góla dali my, to vždycky tým nakopne,“ ví šikovný útočník.

Ne že by se na zápas nedalo dívat, dvě třetiny se hrálo nahoru – dolů. Litvínov měl v prostřední části víc ze hry, jenže čím déle čekal na gól, tím víc se jeho soupeř soustředil na defenzivu. „Hradec hraje klasický beton, co trenér Růžička aplikuje všude, kam přijde,“ okomentoval to Martin Látal.

„Neřekl bych, že je naším cílem něco uplácat. Ale prostě play off se hraje na jeden dva góly, a teď jste to viděli,“ reaguje Jergl. Osm minut před koncem si připsal asistenci u trefy Kellyho Klímy – a víc už Hradečtí nepotřebovali.

Tedy jen v uvozovkách. Velkou bojovností ubránili závěrečný tlak Vervy a parádně jim zachytal Marek Mazanec. Při své taktice budou bezchybný výkon brankáře potřebovat pokaždé!

„Mazi je výtečný gólman a v prvním zápase to ukázal. Play off je jeho. Vkládáme do něj velkou důvěru a věříme mu,“ vzkazuje Aleš Jergl, jemuž udělala radost i hrstka fanoušků s bubnem. Přesněji řečeno tedy fandících partnerů ve skyboxech. „Pár jich tu bylo, takže aspoň nějakou podporu jsme měli,“ usmívá se.

Odveta se v Hradci Králové hraje dnes od 18 hodin. Nedá se očekávat, že bude o moc jiná. Kdo dá první gól, ten získá velkou výhodu. 

„Myslím, že jsme to chtěli víc než oni. Je to ale jen první krok z celé série. Ještě musíme dvakrát vyhrát, abychom postoupili. Máme co dělat,“ dodává Jergl.

Sestřih utkání

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz