Šance pro Ziga či Bondru? Do TELH by mohl zamířit i bývalý obránce Komety

Foto: Michal Eger, hc-kometa.cz

16. dubna 2020, 13:15

Václav Jáchim

Tomáš Zigo si v nedávné minulosti zahrál českou TELH v dresu Mountfieldu, Radovan Bondra byl zase blízko k angažmá v Pardubicích. Možná se blíží chvíle, kdy oba uskuteční návrat. Kromě opor Slovanu Bratislava krouží tuzemské kluby také kolem Patrika Kocha (na snímku), jenž před časem nastupoval za brněnskou Kometu.

Krajánci ze Slovenska jsou pro českou nejvyšší soutěž stále lákaví, některé kluby loví u východních sousedů i před novou sezonou „Je pravda, že o hráče zájem je. Registrujeme ho u Tomáše Ziga a Radovana Bondry, do Česka by mohl odejít také Patrik Koch," připomíná agent Vladimír Vůjtek mladší ze společnosti Euro Hockey Services, jež hokejisty zastupuje.

Kluby slovenské extraligy se aktuálně potýkají s důsledky pandemie koronaviru a předčasného ukončení ročníku. Například ve Slovanu Bratislava dostali všichni hráči výpovědi, což těm nejlepším může usnadnit úvahy o případném odchodu do ciziny. „Tomáš Zigo a Radovan Bondra měli velmi povedenou sezonu. V obraně Slovanu zahrál dobře Patrik Bačik, také o něm české kluby vědí," říká Vůjtek.

Foto: Stanislav Souček, mountfieldhk.cz

Konkrétnější informace zatím zaznít nemohou. „Jednak nejsou jednání uzavřena, jednak to lze oficiálně komentovat nejdřív 1. května. Ale předpokládám, že tihle slovenští hráči by do Tipsport extraligy odejít mohli," dodává Vůjtek.

Například Ziga velmi dobře zná Vladimír Országh, nový trenér Litvínova by si mohl některé posily vytipovat ve své vlasti. Obránce Patrik Koch se před časem představil v dresu Komety, brněnský klub a snad i Pardubice o něj údajně stály už v průběhu minulého ročníku, ovšem účastník mistrovství světa 2019 měl smlouvu v Košicích.

Patrik Koch si v letošní sezoně  připsal 13 nahrávek v 51 utkáních slovenské Tipsport extraligy, v Košicích patřil k oporám. „Jednáme s některými zájemci z Česka," připouští Vůjtek. Z uvedených hráčů Slovanu měl nejlepší produktivitu Tomáš Zigo. Někdejší hráč Mountfieldu nebo pražské Slavie posbíral 27 branek a 22 asistencí, se 49 body byl osmý v celkové produktivitě soutěže.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz