Štencel varuje před vyloučeními. Smoleňáka netrápí, že na něho lidi řvou

Jan Štencel | Foto: Petr Tibitanzl, hcmotor.cz

Hokejisté Banes Motoru ladí formu na play off. V posledním domácím utkání základní části Tipsport extraligy si poradili s Kladnem a třetím ziskem plného počtu bodů v řadě přiživili naději na konečnou čtvrtou příčku. K dosažení cíle však budou potřebovat výhru na ledě Pardubic a zároveň by musela klopýtnout brněnská Kometa, která má o bod víc.

Duel s předem odsouzeným účastníkem baráže nenabízel úplnou top kvalitu. Před vyprodaným hledištěm Budvar arény se domácí tým trápil s forčekingem a sympatickou aktivitou Středočechů, jejichž výkon současně provázela celá řada mezer. „Tušili jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Kladno nemá co ztratit a my se pořád rveme o čtyřku. Naštěstí jsme dali potřebné góly,“ povídá s úlevou jeden z klíčových beků Jan Štencel.

Kladenští mohli jít do vedení, jenže Pytlík a Sideroff v situaci dva na jednoho neuspěli proti pozornému brankáři Strmeňovi. Vedoucí trefu z úvodní dvacetiminutovky vytěžili domácí. „Vyhráli jsme buly v útočném pásmu. Puk šel nahoru na modrou, Čendovi Pýchovi to trochu pouteklo a dostalo se to ke mně. Hodil jsem to na bránu, kde kluci výborně clonili a byla tam krásná teč,“ netroufá si Štencel označit jméno střelce. V zápisu byl uvedený Filip Přikryl, ale k teči se po utkání hlásil Brant Harris, který opravdu stál před brankou.

Do druhé části vstoupili aktivněji hosté a přestože je přibrzdilo vyloučení Tralmakse, nedodala přesilovka Jihočechům potřebný impulz. „Myslím, že nám pronikala nervozita na hokejky. Možná to bylo z tlaku, který vnímáme v aktuální fázi sezony. Chvílemi byly v naší hře vidět věci, které neděláme úplně běžně. Vznikaly drobné chyby a trošku se nám rozsypával obvyklý herní projev. Dostávali jsme Rytíře na koně, ale podržel nás Honza Strmeň a povedlo se nám odskočit,“ komentuje Štencel.

„Tušili jsme, že to nebude jednoduchý zápas. Kladno nemá co ztratit a my se pořád rveme o čtyřku. Naštěstí jsme dali potřebné góly."

Devětadvacetiletý opavský rodák, jenž poctivě slouží čtvrtou sezonu na českém jihu, asistoval také u druhého gólu Banes Motoru před polovinou základní hrací doby. Lukáš Pech vyhrál buly po pravici brankáře Bowa, odrazem od mantinelu se puk dostal ke Štencelovi, jenž bleskovou přihrávkou našel mezi kruhy Jakuba Valského a ten střelou po ledě bez přípravy našel skulinu mezi brankářovými betony. „Zjistili jsme, že Kladno trochu podvádí při startu na obránce a zkusili jsme signál. Vyšlo to,“ konstatuje jakoby samozřejmě.

Záhy snížil kladenský kapitán Radek Smoleňák, jenž sklidil nevlídné reakce domácího publika, ale dlouho na sebe nenechal čekat ani třetí budějovický gól z hole Ondřeje Kachyni. Elegantní čtvrtou trefu přidal v polovině třetí části Jáchym Kondelík a úspěšným nápřahem ho následoval Martin Beránek.

Nebyl to však sladký konec. Sedm minut před sirénou zblízka snížil Michael Frolík, a když na konci 58. minuty usedl na hanbu Matěj Toman, odvolali hosté Landona Bowa a ve hře šest na čtyři upravil na 5:3, kdo jiný, Radek Smoleňák. „Vyloučení v závěru je taková naše klasika. Musíme si na to dát větší pozor. Špatné koncovky nás v úvodu play off mohou připravit o celou sezonu. Soupeř nás potrestal a je třeba uznat, že má dobré přesilovky, i když je dole v tabulce. A Smoleňák? Nezažil jsem, že by nám nedal gól. Ještěže s nimi už letos nehrajeme,“ zamává Štencel kladenskému autobusu.

„Musím říct, že to tady mám rád. I když to tak nevypadá. Vůbec mi nevadí, že lidi na mě řvou. Jsou tady dobří fanoušci."

Nejlepším hráčem domácích byl vyhlášený Jan Štencel, poctu za Kladno si odnesl Radek Smoleňák. „Zrovna jsem to připomínal klukům v kabině. Čím víc mě tady nesnášejí, tím víc tady dávám góly,“ usmívá se kapitán Rytířů. „Ale musím říct, že to tady mám rád. I když to tak nevypadá. Vůbec mi nevadí, že lidi na mě řvou. Jsou tady dobří fanoušci, kteří chodí na hokej a skoro vždycky je plný barák. To je prostě fakt. A když si zařvou, jsem s tím úplně v pohodě. Pro mě je to O. K. Mám rád jižní Čechy i Budějovice,“ říká sedmatřicetiletý veterán.

Za třicátou kladenskou porážkou bez jediného bodu (čtyřicátou i s neúspěšnými prodlouženími či nájezdy) ale těžko mohl Smoleňák hledět s dobrým pocitem. „Byl to trochu divoký zápas. Chvilku jsme měli víc ze hry, chvilku Budějovice, které potřebovaly vyhrát. My jsme naopak chtěli získat druhou výhru v řadě. Jenže domácí byli lepší v zakončení,“ krčí rameny střelec večera. 

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz