V Edenu se boxovalo, junioři Motoru zmatkovali. Peterkův syn v ELMD září

Foto: Karel Švec, cslh.cz

30. září 2015, 18:05

Adam Bagar

Až nevídaně vyrovnaná je zatím elitní juniorská soutěž, do jejíhož čela se překvapivě vyhoupl nováček z Hradce Králové. Pouhý bod na něj ztrácejí Slavia, Kladno či Pardubice a například deváté Vítkovice dělí od čela jen jedno vítězství, tedy tři body. Na opačném konci pořadí se s třemi body krčí České Budějovice s Litvínovem. Ten společně se Zlínem stále čeká na letošní premiérový zisk tří bodů.

Juniory Mountfieldu dostaly do čela dvě vydřené domácí výhry nad Mladou Boleslaví a Libercem. Jen bod na ně ztrácí druhá Slavia, na jejíž půdě bylo v zápase s trápícím se Litvínovem pořádně rušno. Pět minut před koncem se za rozhodnutého stavu do sebe pustili Peter Čupa a Martin Havelka, kteří přítomným fanouškům předvedli zajímavou podívanou, pro níž už neměl tolik pochopení hlavní sudí Kika. Ten udělil oběma kohoutům trest ve hře za rány pěstí.

Pardubický gólman Patrik Červený se blýskl dvěma čistými konty

Zajímavé věci se děly také na východě Čech, kde Dynamo smetlo České Budějovice, které krátce po polovině utkání dostaly během pouhých 161 sekund tři tresty za chyby technického charakteru. Nejprve hrály v šesti, poté porušily postup při střídání hráčů a děsivou pasáž zakončily v oslabení dalším přestupkem za příliš mnoho hráčů na ledě. Brankář Patrik Červený pochytal všech 26 střel Motoru a parádní výkon předvedl také na půdě Mladé Boleslavi.

Tam pochytal dokonce 39 domácích pokusů a výrazně přispěl k fotbalové výhře 1:0, o ní musely v bitvě gólmanů rozhodnout až samostatné nájezdy. Čisté konto tak zapsal i boleslavský Dominik Groh a v souboji s Olomoucí zavřel svatyni ještě třinecký gólman Jan Hlaváč. Nedařilo se Plzni, která schytala dva debakly. Nejprve doma nestačila na Kladno a vzápětí inkasovala osm gólů při derby v Karlových Varech, ty táhl pětibodový útočník Ondřej Beránek.

Piráty zasáhla střevní epidemie, brankáři Vsetína čelili 122 střelám

V nejvyšší soutěži starších dorostenců je jediným neporaženým týmem stále brněnská Kometa, která v Jihlavě a Letňanech zapsala sedmou, respektive osmou výhru v nové sezoně. Zatím v každém zápase bodovaly ještě Sparta a Karlovy Vary, naopak Opava a překvapivě i Litvínov stále čekají na první triumf. Nečekané problémy postihly dorost Chomutova, který byl nucen kvůli epidemii střevních potíží odložit víkendová střetnutí s Karlovými Vary a Plzní.

Silně nepovedená utkání mají za sebou starší dorostenci Vsetína. Ti na Lapači dostali od Třince a Zlína dohromady patnáct branek, přičemž sami vyšli brankově naprázdno. Gólmani Valachů navíc čelili nevídaným 122 střeleckým pokusům. Daniel Huf a Jakub Ovčaří tak zaznamenali snadná čistá konta. Hattrickem se pak blýskli brněnský Matěj Novák, Ocelář Patrik Hrehorčák nebo vítkovický Dominik Raška. Ten už letos nasbíral 19 kanadských bodů.

Písek schytal dva dvojciferné debakly, Kladno stále stoprocentní

Suverénně si zatím v kategorii mladšího dorostu počíná Kladno, které vytěžilo ze šesti duelů plný počet osmnácti bodů. Zatím pokaždé dokázali bodovat ještě úřadující mistři z Hradce Králové. Na opačných koncích tabulek naopak čekají na první vítězství Písek, Šumperk a Opava. Hned na třech stadionech se zrodil dvojciferný výsledek. Brněnská Kometa srazila jedenácti góly Žďár nad Sázavou a dva debakly schytal Písek. S Plzní a předtím v Letňanech.

Čisté konto tentokrát zapsali tři brankáři. Karlovarský Jakub Kašpar, letňanský Lukáš Pařík a brněnský Lukáš Dostál. To hattricků bylo podstatně víc. Na kontě ho měli Filip Přikryl z Plzně, Letec Tadeáš Pinkas, Radek Prošek z Karlových Varů, zlínský Vojtěch Dobiáš, brněnští Maxim Čajkovič a Adam Gajarský, sparťan Dominik Arnošt i Oceláři Michal Kvasnica, Filip Indrst a Jonáš Peterek. Syn bývalého útočníka válí a s 23 body vládne produktivitě extraligy mladšího dorostu.

DHL Extraliga juniorů

7. KOLO, 8. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Západ

7. KOLO, 8. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Střed

7. KOLO, 8. KOLOTABULKASTATISTIKY

NOEN Extraliga staršího dorostu – Východ

7. KOLO, 8. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Západ

6. KOLO, 7. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Střed

6. KOLO, 7. KOLOTABULKASTATISTIKY

ELIOD Extraliga mladšího dorostu – Východ

6. KOLO, 7. KOLOTABULKASTATISTIKY

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz