Finové byli ve všem lepší. Jen prací se zase posuneme, přiznává Říha

Foto: Aleš Krecl, Český hokej

10. listopadu 2018, 20:41

Adam Bagar

(HELSINKY, od našeho zpravodaje) Po domácí bitvě se Švédskem byl pozitivní, věděl, že jeho výběr padl se ctí, ale proti Finsku už měla hra národního týmu k ideálu daleko. „Soupeř byl ve všem lepší,“ nekličkuje hlavní kouč Miloš Říha po porážce 0:3.

„Finové nás překvapili. V téhle atmosféře na nás vlítli a my jsme na to nedokázali zareagovat. Byť Patrik Bartošák vychytal domácí šance, tak jsme si dali dva takové ušmudlané góly, které ovlivnily celý zápas. Finové byli ve všem lepší. V bruslení, v kombinaci, prostě se zaslouženě radovali z vítězství,“ přiznává devětapadesátiletý šéf střídačky.

Čeští hokejisté od začátku nestíhali a tahali za kratší konec pomyslného provazu. „Nám nešly nohy, takže jsme to ani lépe zvládnout nemohli. Soupeře jsme v ničem nepřekvapili, ale na druhou stranu musím vyzdvihnout Finy, kteří mají obranu daleko víc propracovanou. My jsme je nepřečíslili, jestli jsme se tam dostali dvakrát třikrát... To je málo.“

V úvodním dějství si reprezentanti ještě nějaké šance vytvořili, ale ve druhém jasně vládli Finové. „Ano, protože jsme neplnili, co jsme si řekli. Nechtěli jsme hrát jako proti Švédům a jít se třemi hráči tak vysoko. Ale to jsme nesplnili. Kluci strašně chtěli a mysleli si, že budou získávat puky jako v Praze, ale Finové to hráli velmi dobře,“ líčí Říha.

Ten může být spokojený s výkonem brankáře Patrika Bartošáka. „I když dostal tři góly, chytil spoustu šancí soupeře. Zaslouží pochvalu, ty góly jsme mu tam přivezli sami,“ potvrzuje Říha. „Jinak k tomu velmi dobře přistoupili všichni tři obránci z extraligy. A z útočníků? Tam bych hledal horko těžko, vepředu jsme si vytvořili jednu šanci,“ mrzí ho.

Mohl jsem kluky podržet víc, mrzí Patrika Bartošáka

Po zápase se Švédy byl pozitivní, teď už měl ke spokojenosti daleko. „Už jsme si k tomu něco řekli. Ta mužstva jsou zkrátka o něco dál. My jsme ti čtvrtí a budeme se k nim muset přiblížit. Ale zase tou tvrdou prací a tím, že od toho neustoupíme. Jen prací se zase posuneme. Musíme ale uznat také jednoznačnou kvalitu, ať už Švédů, Finů nebo Rusů.“

Právě se sbornou národní tým Karjalu zakončí. „Máme v nohách další zápas, bude to zase o trochu jiné taktice. Samozřejmě si nemůžeme dovolit to na ně otevřít a chodit za nimi až tak daleko. Pokusíme se něco vymyslet. Bude záležet na hráčích, jak to zvládnou,“ ví Říha před bitvou. Postaví do brány Šimona Hrubce? To prozradit ještě nechtěl.

Týmu jsem chtěl pomoct jinak, mrzí chyby Krejčíka

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz