TOP 5 posil Karlových Varů? Ambice v lázních postupně rostou

Foto: Koláž hokej.cz

Roky bývalo zvykem, že nadstandardní borci z Energie spíš odcházejí. Na západě se chytnou příležitosti, herně vyletí a sáhne po nich movitější klub. Ale letos? Karlovy Vary svými nákupy zavedený trend utnuly, noví majitele se vyššími cíli netají.

Dominik Frodl (G, 27 let)

Minulá sezona: Pardubice, 12 zápasů (94,6 % a 1,37 G/Z)

Nová jednička. Od Frodla si v Pardubicích hodně slibovali, po dvou letech ale východním Čechám mává a razí na druhou stranu kompasu. Teď budou na jeho výkonech s největší pravděpodobností stát výsledky celého týmu. Zkrátka dostane roli, jakou dřív kvůli Romanu Willovi neměl.

Iikka Kangasniemi (Ú, 28 let)

Minulá sezona: Pelicans/Finsko, 62 zápasů (9+33)

Co na tom, že měří jen 170 centimetrů. Mrštný Kangasniemi svých fyzických parametrů dokonale využívá, kromě hbitosti vyniká klasickým finským bruslením. Očekává se, že v dresu Energie bude zásadním ofenzivním playmakerem. Jako předtím v Lahti nebo Helsinkách.

Jan Bernovský (Ú, 22 let)

Minulá sezona: Vítkovice, 25 zápasů, 1+3

Tenhle podpis přesně zapadá do karlovarské koncepce. V lázeňském městě prostě s mladými hráči pracovat umí, dokazují to dlouhodobě. Bernovský se může vydat ve stopách Jana Hladonika, ten do Karlových Varlů také odešel za výraznějším herním vytížením. Ukáže naplno svůj potenciál?

Ondřej Procházka (Ú, 25 let)

Minulá sezona: Litoměřice, 55 zápasů (22+24)

První ligu už bodově přerostl, nyní zkusí prorazit o patro výš. Přesně o tom hovořil trenér David Bruk, který Procházku velmi dobře zná z Litoměřic. Mezi elitou zatím epizodně působil jen v mateřské Spartě a na Kladně. Vhodná šance k dalšímu progresu.

Lukas Zetterberg (Ú, 26 let)

Minulá sezona: Västerås/Švédsko, 58 zápasů, (21+15)

Osvědčený kanonýr Petr Koblasa je pryč. Náhrada? Sportovní úsek Energie si ji vyhlédl na severu Evropy. Zetterga zdobí především nebezpečná střela: ve druhé švédské lize pravidelně atakoval metu 20 gólů. Místo v jednom z elitních útoků by mělo být jisté, nabízí se spolupráce s Kangasniemim.

„Užijte si hokejové MS s Tipsportem! Stačí jen začít, získat 500 Kč zdarma a hrát soutěže o ceny za 33 milionů!“

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz